Скандал навколо Ужгородського пологового: мер Андріїв скасував результати конкурсу на посаду керівника медзакладу. ВІДЕО

В Ужгородському пологовому будинку знову обиратимуть керівника? Вчора, результати конкурсу на заміщення вакантної посади, який провели ще 24-го серпня, розпорядженням міського голови – скасували і планують призначити новий, повідомляє телеканал Сіріус

Працівники пологового, таким рішенням – обурені. Кажуть: коли у мерії проводили конкурс, з 4-х сотень людей, які працюють в медустанові – 85% підтримали Вікторію Пантьо. Зараз – їхню думку, фактично, не враховують.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Офіційна причина: у Вікторії Пантьо, яка на відкритому засіданні отримала більшість голосів комісії – бракує необхідного стажу роботи на керівній посаді. Натомість жінка переконує: досвіду має достатньо, ба більше, до участі в конкурсі її допустили, тому з рішенням не згідна.

Юрист пологового будинку зазначає, це рішення порушує закон і за необхідності це доводитимуть у суді.

Натомість у мерії, коментувати відмовляються. Ні заступник міського голови Олександр Білак, який, згідно з розпорядженням, контролює виконання рішення, ні Василь Решетар, керівник міського управління охорони здоров’я, часу на коротке інтерв’ю не знайшли. Мер міста Богдан Андріїв – теж.

Ще у понеділок, медики пологового відзняли відео-звернення до президента України, яке лише у соцмережах набрало понад 51 тисячу переглядів. Там озвучили і про тиск на Вікторію Пантьо і про кілька спроб підпалити її авто.

Наразі юристи пологового вивчають доказову базу і у разі необхідності разом з Вікторією готуватимуть позов до суду. Ми стежитимемо за ситуацією і розкажему у наступних випусках новин.

zakarpatpost.net