24-річний закарпатець наїхав на двох хлопців. 17-річний помер. Через вбивцю розгорівся скандал

Близько опівночі, 21 липня, у селі Свобода, в напрямку с. Бадів, Берегівського району трапилася страшна аварія. Підозрюваний, 24-річний місцевий мешканець, керуючи автомобілем «Volkswagen» здійснив наїзд на двох хлопців: 15 і 17 років.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Від отриманих травм 17-річний юнак, що рухався краєм сільської дороги, помер дорогою до лікарні. Під час медосвідчення у крові водія виявлено 1,9 проміле алкоголю.

За клопотанням слідчого Берегівського ВП ГУНП в Закарпатській області, погодженого процесуальним прокурором, слідчим суддею Берегівського районного суду підозрюваного взято під варту на 60 діб.

Але при цьому, суддею обрано і альтернативну міру запобіжного заходу – заставу у розмірі понад 50 тис грн. Триває подальше досудове розслідування у рамках зареєстрованого кримінального провадження за ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого). Відтак, як сьогодні повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області жодні повідомлення чи ухвали Закарпатського апеляційного суду про призначення слухання на сьогодні, на 09.00 год. 01.08.2019, у справі за апеляційною скаргою процесуального прокурора поданою на ухвалу слідчого судді Берегівського районного суду наразі НЕ НАДХОДИЛИ ні до Берегівської місцевої прокуратури, ні до прокуратури Закарпатської області.

Мова йде про оскаржену прокуратурою ухвалу слідчого судді щодо можливості внесення застави підозрюваним у ДТП на Берегівщині, в якій загинув 17-річних хлопець.

Про призначення судової справи до розгляду процесуальний прокурор дізнався із засобів масової інформації, зранку 01.08.2019, вже по факту початку слухання справи у суді.

Нагадаємо, що Берегівська місцева прокуратура оскаржила ухвалу слідчого судді Берегівського районного суду від 22 липня 2019 року, в частині обрання підозрюваному у смертельній ДТП на Берегівщині альтернативної міри запобіжного заходу застави у розмірі 50 175 грн (25 прожиткових мінімумів для працездатних осіб).

В апеляційній скарзі процесуальний прокурор наполягає на триманні підозрюваного у ДТП під вартою без можливості внесення застави.

Також інформуємо, що у зв’язку із значним суспільним резонансом навколо вказаної події, прокуратурою Закарпатської області прийнято рішення про передачу матеріалів кримінального провадження для подальшого досудового розслідування за СУ ГУНП в Закарпатській області. Прокуратура області забезпечуватиме процесуальний контроль за ходом слідства.

zakarpatpost.net