Що доброго зробили закарпатські нардепи для Мукачева?

Шокуюче низька явка на вибори, низький рівень довіри до депутатів, які щоразу багато обіцяють і практично нічого не  роблять для області, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

  • ⇒ Подавайте оголошення у газету «Закарпатські оголошення» ⇒ 050 222-50-50

Закарпаття вкотре показало  своє істинне ставлення до парламентарів – сенсаційно низьку явку на дільниці. Цього разу область вкотре серед антилідерів за кількістю тих, хто взяв участь у волевиявленні. Хоча кількість самих кандидатів була величезною.

Газета «Неділя Закарпатські новини» вивчала, як голосували закарпатці і чому переважна більшість людей не пішли на дільниці.

А що доброго зробили закарпатські нардепи для Мукачева?

Але якщо в Ужгороді усе ж щось таки робиться і в столиці Закарпаття здобутки є найбільшими в області, то в  Мукачеві крім привілеїв із поїздами справи набагато гірші. Тих величезних потоків туристів, якими дехто з представників влади хвалиться, й далеко не видно.

Цікаво, що за всі роки незалежності Мукачево з усього Закарпаття  дало Україні найбільше політиків. Найбільше представників саме цього міста завжди були депутатами Верховної Ради, балотуючись не лише в рідному, але і в інших округах.

Тож логічно, що за цей час місто вони мали просто озолотити, зробити його процвітаючим, гарним… ну просто ідеальним як для самих місцевих мешканців, так і для гостей.

Утім дива чомусь не сталося.

Більше того, тут придумали, як відволікати увагу людей від проблем у місті. Робиться все просто – мукачівців натравлюють на ужгородців, аби розпалити ворожнечу між містами, і багато хто на це ведеться. Тож як так! У краї, де пропагуються добрі християнські традиції, основою яких є доброта, любов і милосердя, те, що людей учать ненавидіти інших, нікого не дивує.

Посміятися з Ужгорода в місті над Латорицею уже звична справа… хоча самі ужгородці над мукачівцями чомусь ніколи не глузують.

Крім того,  часом про добробут у місті складаються цілі епопеї. У цьому плані як роздути із мухи слона – в мукачівських політиків можна повчитися. Адже тут навіть ті, хто вважався еталоном журналістики, піддалися  цьому впливу і втратили  об’єктивність.

І де в Мукачеві ті натовпи туристів? Із тих 3-5 відсотків, що і бувають у місті, більшість – транзитні і приїжджають переважно із санаторіїв, аби оглянути цікаві куточки, за годину обійти центр і поїхати далі. Гроші у місті вони практично не залишають, не розважаються, дорогих покупок не роблять. Хіба що десь зайдуть перекусити в кафе.

Тож така хвальба виглядає якось смішно. Це якби хтось засадив 5 сотин картоплею і, вибираючи її, вихвалявся кожною картоплиною – яка вона гарна, яка гладенька, яка смачна…  а у всіх інших не картопля, а сміх людський.

Що добре у Мукачеві, так це те, що там часто проводяться фестивалі і вони справді добре рекламуються. Утім багато з них пов’язані з алкоголем і нездоровим способом життя, тож їхню якість також потрібно підвищувати.

А що доброго зробили закарпатські нардепи для Хуста? Чому на виборах рекордно низька явка?

Повний текст читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 26 липня.

zakarpatpost.net