Закарпатський тиждень: зішестя «голлівуду» на Закарпаття, пристрасті за виборами та затримання педофіла

Що ж, побоювання щодо інформаційного голоду у післявиборний тиждень не виправдалися – новин таки вистачало. Щоправда, більшість із них були пов’язані з народним волевиявленням, та все ж говорити про відпусткове затишшя поки не доводиться, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Пристрасті за виборами

Бій за Мукачево

Епіцентром поствиборчих пристрастей став 69-ий округ. Тут практично наступного після виборів дня «призер» перегонів Едгар Токар оголосив про те, що не погоджується з результатами і вимагатиме переліку голосів. Віктор Балога («золото») прийняв виклик. Перелік почали, потім відмінили… Токар подав до суду, на момент написання матеріалу рішення про відновлення перерахунку чи непроведення його не було…

Угорці починають і… не виграють

Жоден із трьох кандидатів-мажоритарників, яких підтримувала угорська громада, не виграв у своїх округах. Незважаючи на потужну підтримку угорських віп-агітаторів, Брензович (округ 73) став другим після не відомого широкому загалу В.Поляка. Міклош Товт (69) неочікувано для багатьох посів третє місце. Йосип Борто (68), якого взагалі вважали суто технічним кандидатом, отримав четверту позицію серед 20 претендентів. Самі угорці пояснюють поразку порушенням виборчого законодавства у частині створення округу з врахуванням проживання етнічних груп та брудними технологіями.

Операція «Олів’є»

За відсутності кримінальних гучних скандалів під час виборів Закарпаттю таки вдалося прославитися і потрапити навіть на шпальти європейських видань. Члени ОВК округу №70 через отруєння замовленою у ресторані їжею не змогли дорахувати протоколи, через що і сталася затримка з результатами – повідомив пізно ввечері у день виборів один із місцевих телеканалів. Тим часом  на сайті ЦВК зранку офіційно оприлюднили інформацію про те, що переможцем на цьому окрузі став Михайло Лаба.

За межами політичного процесу

У тренді кримінальних тем

На Закарпатті затримали 57-річного педофіла. Збоченця виявили у провінційному селищі Батєво, де п’яний чоловік домагався 7-річної дівчинки.  Прокуратура клопотатиме про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Зішестя «голлівуду» на Закарпаття

 

Одіозно публічна Періс Хілтон має намір придбати закарпатський комплекс «Деренівська Купіль». Як повідомляють ЗМІ, команда скандально відомої мільйонерки-білявки вже кілька тижнів веде діалог щодо придбання маєтку. Сторони близькі до компромісу, але поки що обговорюють деталі угоди. Очікується, що вона повинна бути закрита до кінця літа. А в майбутньому році з подачі Періс «Деренівська Купіль» повинна прийняти один з найпопулярніших міжнародних конкурсів краси.

На кордоні – спокійно

Додаткові сили для охорони держрубежу прибули на Закарпаття в рамках проведення заходів, спрямованих на посилення боротьби з проявами протиправної діяльності на кордоні. Майже дві сотні курсантів нестимуть службу на найбільш вразливих ділянках українсько-румунського, українсько-угорського та українсько-словацького кордону. Слухачі академії матимуть змогу реалізувати набуті теоретичні знання на практиці. Разом зі штатними військовослужбовцями Мукачівського та Чопського загонів вони виконуватимуть службові обов’язки у складі прикордонних патрулів та інших нарядів.

Віра МЕЛЬНИК, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net