З 22 серпня у водіїв “євроблях” забиратимуть права

Із 22 серпня почнуть штрафувати власників нерозмитнених автомобілів. Сума, яку водієві доведеться сплатити, залежатиме від терміну перебування транспортного засобу на території України. Про це повідомляє “Газета.ua” .

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

— Водій за кермом нерозмитненої машини змушений буде сплатити штраф у розмірі 8500 гривень. Якщо його зупинять повторно, то сума подвоїться — до 17 тисяч гривень. Крім цього, на один рік вилучають права, — каже 31-річний Владислав Погорілов з “АвтоЄвроСили” Запорізької області.

Якщо нерозмитнене авто їздить територією України від 10 до 20 діб, його власнику загрожує штраф 17 тис. грн. Від 21 до 30 днів — сума збільшиться до 85 тис. грн. За користування автівкою на “євробляхах” більш як місяць власника можуть оштрафувати на 170 тис. грн або конфіскувати транспорт.

— Під час зупинки автомобіля патрульні не можуть виписати його власнику такі великі штрафи. Дані про період перевищення направлятимуть прикордонній службі. Та формує документи про накладення штрафу й передає їх до суду. Лише він виносить рішення про стягнення відповідної суми кош­тів, — говорить Погорілов.

Розміри штрафів є чинними для транспортних засобів як особистого користування, так і комерційного. Якщо власник передає тимчасово ввезений автомобіль іншій особі або користується ним для комерційної діяльності, його очікує стягнення у розмірі 34 тис. грн.

zakarpatpost.net