Закарпаття запрошує туристів купатися у річках із пластиком і свинячими кишками

Коні з крилами, аквапарки, неперевершена їжа, привітні люди, маса фонтанів та пам’яток архітектури, дельфінарій, п’ятизіркові готелі… саме так гостей зустрічає перлина біля Чорного моря

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Закарпатські політики, які рвуться до депутатства, до керівних посад нав’язали людям стереотип, що наш край – туристичний регіон. Звичайно, слова гарні, і так справді могло би бути, якби вони самі для цього хоч щось робили.

Але насправді все далеко не так. Чому? У цьому і розбиралася газета «Неділя Закарпатські новини».

Ми продовжуємо подорожувати містами України. Які так само позиціонують себе, як осередки туризму. Цього разу наш журналіст завітав до Одеси.

Що ж нам вдалося побачити? Оскільки зараз літо, передусім на березі моря хочеться піти на пляж. А пляжів у Одесі дуже багато, вибір надзвичайно широкий.

Є навіть для тих, хто любить засмагати без трусів, тобто нудистські. Кому, як кажуть, що подобається. Але мова не про них. Чимало пляжів є платними. І там можна відпочити у менш людному місці, там є роздягалки, лежаки, спуск до води, рятувальники, медпункти, кафе, ресторани, поліція. На жаль, на переважній більшості закарпатських водойм немає такого. А на цьому ж можна добре заробити. Це – гроші до бюджету на благо міста, села, області.

Є в нас, звісно, термальні басейни. Там ситуація набагато краща. І це правильно. За відповідну плату можна добре відпочити. Але це – скоріше виняток із правила, бо водойм (у тому числі природних) у нас дуже багато. Є просто фантастичні водоспади, гірські струмки, озера, річки, біля яких купи сміття, у яких плаває пластик, пінопласт, які постійно засмічуються і ніколи не прибираються.

Більше того, закарпатці нерідко викидають у воду трупи та нутрощі померлих тварин, топлять там цуценят і кошенят, що не піддається ні законам християнської моралі, ні людської логіки…

Це – катастрофа для закарпатського туризму! Про дороги навіть говорити не будемо, бо ця тема дуже об’ємна і потребує детального аналізу.

Далі буде…

Ми любимо свій край і хочемо, аби Закарпаття процвітало, аби люди були успішними, аби поверталися додому і заробляли гідно.

Але для цього нам треба вчитись в інших… і не просто вчитись, а робити все краще за них. Тільки так ми зможемо не лише привабити, але й утримати гостей, тобто вони повертатимуться сюди знову і знову.

zakarpatpost.net