АНОНС. Коли закарпатки будуть носити паранджу?

Просторами інтернету шириться флешмоб #Забуласпитатьумарченка. Що то за Марченко і що жінки, які активно включилися в це масове дійство, забули у нього спитати – невідомо. Хоча, якщо знайти первісну публікацію, то можна зрозуміти багато чого. І багато про що поговорити, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

А справа в тому, що якийсь маловідомий чиновник із Запоріжжя посмів висловитися щодо того, як саме мають одягатися наші королеви. Згідно з його баченням, чим більше жінка поважає себе, тим більше вона повинна бути закритою. У сенсі одягу звичайно. Тобто – усіх у паранджу! Чи всіх у Радянський Союз!? За залізну завісу!

Найбільше обурило і розізлило представниць прекрасної статі те, що цей начальник обласного управління із промислового регіону України дозволив собі порівняти жінок у коротких спідницях із повіями. Мовляв, лікарки ходять у білих халатах, стюардеси в уніформах, продавчині також, отже – повії теж мають ходити в коротких сукнях та з великим декольте. Тобто, за його логікою, хто так одягається – належить, чи мусить належати до цієї давньої професії. Бо інакше буде плутанина. І тут почалося!

Надзвичайно шановані мною, поважні пані та панянки почали постити свої фото з оголеними цицьками, попами (гузицями) та у надто коротких і прозорих вбраннях. При цьому вони твердили, що як їм одягатися – вони нікого питати не будуть. І правильно!

Хочу вам зізнатися, що споглядати всі ці фото надзвичайно приємно. До речі, мені не подобається політика фейсбуку щодо заборони публікації оголених тіл у своїх постах. Був у мене такий випадок, до речі, що через два роки після публікації жартівливого вірша з еротичним підтекстом, проілюстрованого відповідною фотографією, адміністрація ФБ вирішила вірш видалити, а мене на місяць заблокувати. Хоча нічого такого на тій фотці не було. А вірш мав близько 20 000 читачів, між іншим.

Хто хоч трішки знайомий із історією світового образо-творчого мистецтва, то підтвердить мої слова: уся класика, яка зберігається у провідних галереях світу та належить до вершинних надбань людства, має зображення голих людей. Візьміть «Народження Венери», «Афродіту», роботи Рембрандта, Леонардо да Вінчі, Сальвадора Далі,Ерделі, багато полотен Тараса Григоровича Шевченка, інших майстрів пензля – усюди побачите красиве жіноче тіло. На деяких – ще і сильне чоловіче тіло. І що? Ці всі художники порушували якісь правила? Їх блокували в соцмережах? Позбавляли можливості публікуватися і писати коменти? Звичайно ні! Навіть навпаки! Їх шанували і величали. Бо вони оспівували красу божого творіння – людського тіла.

Чому Фейсбук нагадує Радянський Союз? Чому фотографи не можуть виставляти мистецькі фото у стилі ню? Чому суспільство перестало виховувати людей, популяризувати справжні цінності?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 2 серпня.

zakarpatpost.net