Чому депутати Зеленського не навчалися на Закарпатті

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» поїхав у Трускавець, аби більше дізнатися про школу ЗЕдепутатів.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Не вмієш – научимо, не хочеш – заставимо! У  Трускавці завершила свою роботу школа депутатів. Учням було не до розваг: 10-годинні лекції, тренінги та навіть справжні оцінки – ось так цілий тиждень новоспечені депутати «Слуги народу» штурмували свій новий політичний Олімп. Газета «Неділя Закарпатські новини» дізнавалася (хоч це виявилося занадто складно(!), бо журналістам заборонили перебувати на території готелю) найцікавіші та найсекретніші моменти перебування і навчання депутатів у місті-курорті Трускавці, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Лише почав писати цей репортаж, як в голові (не знаю, з якого дива) промайнула  думка відомого ватажка жовтневого перевороту Льва Троцького, якого я «проходив» колись на навчанні, а саме про граніт науки. Його фраза на якомусь тоді з’їзді про те, як гризти граніт науки, стала вікопомною.

Просто в воду дивився тоді дідусь Троцький, який, на жаль, став згодом «ворогом народу». Але 97 років тому він навіть не міг і подумати, що його відомий вислів так підійде новій партії «Слуга народу» і її депутатам Ради. Так ось, «гризти граніт» політики, соціології, макроекономіки приїхали до Трускавця більш ніж 200 депутатів. До навчання залучили і «запасних» кандидатів зі списку, які не пройшли до парламенту, адже когось із фракції можуть призначити в Кабінет міністрів або на інші державні посади, тому в Раду проходитимуть наступні люди зі списку. У прес-службі партії мені повідомили, що витратили дуже багато часу на пошуки місця, де можна було розмістити біля 300 людей. Шукали скрізь, навіть розглядали Закарпаття, але знайти відповідний комплекс для такої кількості не виходило через відсутність великої зали для навчання та повністю вільних місць у готелях. Тому і вибрали Трускавець. Але пообіцяли, що в майбутньому будуть планувати наперед, за декілька місяців, тож у Закарпаття є шанс прийняти наступну школу.

Повний матеріал читайте тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини».

У продажу від 9 серпня.

zakarpatpost.net