Закарпатець хотів зробити бутерброд, але встромив ніж не в хліб, а в груди свого шовгора

Чоловік сам пішов до сусідки, аби вона викликала «швидку», та в лікарні помер

  • ⇒ Подавайте оголошення у газету «Закарпатські оголошення» ⇒ 050 222-50-50

Подія сталася у Виноградові 10 грудня минулого року. Тоді з ножовим пораненням до лікарні було доправлено 47-річного місцевого мешканця, який невдовзі від отриманих травм помер, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Як з’ясували поліцейські, між потерпілим та 49-річним чоловіком його сестри, з якими він проживав разом, виникла сварка.

Конфлікт почався близько 12.30 години. Перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, Іван (із етичних міркувань імена замінено) відпочивав у спільні. У цей час до нього зайшов Микола, співмешканець сестри. Між ними почалася сутичка, під час якої Микола схопив розкладний ніж та встромив його в груди Івана.

При цьому було пошкоджено легеню чоловіка, що спричинило внутрішню кровотечу та шок. Незважаючи на те, що його госпіталізували, врятувати життя закарпатця не вдалося, вже о 15.20 він помер.

На суді Микола свою провину визнав лише частково. Події того дня він описав так:

«Було близько обіду. Я знаходився вдома. Раптом до мене в кімнату увійшов Іван. Він був п’яним і  почав до мене чіплятись, нецензурно лаятися та кричати. Я від нього відмахувався і випадково вдарив його ножем, яким хотів збродити собі бутерброд  і готувався намастити масло на хліб. Перед тим ми разом пили вино. Конфлікти між нами виникали з приводу мого проживання в будинку та його крадіжок», – заявив він.

Чоловік запевняв, що вбивати шовгора не хотів, у вчиненому каявся і просив його суворо не карати.

Із таким же проханням звернулася до суду і співмешканка Миколи і сестра вбитого Івана Катерина.

Вона розповіла, що в  той день о 5 ранку пішла на роботу, а в обід їй зателефонувала сестра і сказала, що брат перебуває в лікарні в реанімації. Також запевняла, що між Миколою та Іваном часто виникали конфлікти, бо її брат крав та продавав речі з будинку.

Цікаві пояснення дала сусідка цієї родини.

«Було близько обіду. Я вдома поралась по господарству, коли на подвір’я прийшов Іван. Він попросив викликати «швидку», бо, за його словами, його «штрикнули ножем». Я викликала лікарів, а він сидів на сходах мого будинку і йому ставало все гірше, поки не приїхала «швидка», – запевнила жінка.

Її слова доповнив і син, який один з останніх бачив сусіда живим. «Я повернувся додому десь о 12.30. Мене зустріла мати і сказала, що біля сходів лежить поранений сусід. Я підійшов і спитав Івана, хто це зробив, а він відповів, що Микола. Через деякий час приїхала «швидка» і забрала його в лікарню», – наголосив він.

Отже, суд визнав Миколу винним в умисному вбивстві родича і засудив до семи років позбавлення волі.

Марія УЖАНСЬКА, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net