Site icon zakarpatpost.net

Чому більшість закарпатських фонтанів соромно показати туристам

Коні з крилами, аквапарки, неперевершена їжа, привітні люди, маса фонтанів та пам’яток архітектури, дельфінарій, п’ятизіркові готелі… саме так гостей зустрічає перлина біля Чорного моря

Закарпатські політики, які рвуться до депутатства, до керівних посад нав’язали людям стереотип, що наш край – туристичний регіон. Звичайно, слова гарні, і так справді могло би бути, якби вони самі для цього хоч щось робили.

Але насправді все далеко не так. Чому? У цьому і розбиралася газета «Неділя Закарпатські новини».

Ми продовжуємо подорожувати містами України. Які так само позиціонують себе, як осередки туризму. Цього разу наш журналіст завітав до Одеси.

Скільки в Одесі фонтанів – не знають навіть самі одесити, бо насправді їх стільки, що й порахувати важко. Вони є не лише на вулицях, але й на територіях готелів, розважальних комплексів. Більшість із них просто неперевершені – із підсвіткою,  різних форм, різної величини, музичні… які лише душа забажає. Шкода, що похизувати таким Закарпаття не може, бо 99 відсотків наших фонтанів просто жахливі. Винятком є хіба що фонтан на площі Народній в Ужгороді. Утім у Одесі подібних декілька. Цікавий фонтан має ще Виноградово. І на цьому все.

Більшість історичних пам’яток у Одесі приведені до ладу, там маса незрівнянних величезних скульптур. Вони надсучасні, яскраві, цікаві, їх можна побачити всюди на вулиці. В Ужгороді є хіба що міні-скульптури, та й то порівняно з Одесою їх мізер.

Пам’ятники ж державним діячам у нас старі і непривабливі. Зате маємо нового монстра на набережній, зробленого за колосальні гроші, перемістити якого мерія відмовилася. Страх… та й ганьба перед гостями!

Єдине, що відштовхує у Одесі, це те – що там досі багато радянщини. Хоча місто й сучасне європейське, та можна побачити радянські пам’ятники, старотипні комуністичні написи… і це бридко. У цьому плані Закарпаття стоїть на багато голів вище. І це радує! Там же відчувається якась меланхолія за страшними роками совєцького минулого. Слава Богу, що у нашому краї хоч у цьому питанні ситуація краща.

Однак загалом Одеса себе позиціонує дійсно як привабливе туристичне місто, де можна не лише добре відпочити, але й загалом корисно провести час. Головне ж для людей  – емоції, а вони там на кожному кроці!

Далі буде…

Ми любимо свій край і хочемо, аби Закарпаття процвітало, аби люди були успішними, аби поверталися додому і заробляли гідно.

Але для цього нам треба вчитись в інших… і не просто вчитись, а робити все краще за них. Тільки так ми зможемо не лише привабити, але й утримати гостей, тобто вони повертатимуться сюди знову і знову.

zakarpatpost.net

Exit mobile version