Чому більшість закарпатських фонтанів соромно показати туристам

Коні з крилами, аквапарки, неперевершена їжа, привітні люди, маса фонтанів та пам’яток архітектури, дельфінарій, п’ятизіркові готелі… саме так гостей зустрічає перлина біля Чорного моря

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Закарпатські політики, які рвуться до депутатства, до керівних посад нав’язали людям стереотип, що наш край – туристичний регіон. Звичайно, слова гарні, і так справді могло би бути, якби вони самі для цього хоч щось робили.

Але насправді все далеко не так. Чому? У цьому і розбиралася газета «Неділя Закарпатські новини».

Ми продовжуємо подорожувати містами України. Які так само позиціонують себе, як осередки туризму. Цього разу наш журналіст завітав до Одеси.

Скільки в Одесі фонтанів – не знають навіть самі одесити, бо насправді їх стільки, що й порахувати важко. Вони є не лише на вулицях, але й на територіях готелів, розважальних комплексів. Більшість із них просто неперевершені – із підсвіткою,  різних форм, різної величини, музичні… які лише душа забажає. Шкода, що похизувати таким Закарпаття не може, бо 99 відсотків наших фонтанів просто жахливі. Винятком є хіба що фонтан на площі Народній в Ужгороді. Утім у Одесі подібних декілька. Цікавий фонтан має ще Виноградово. І на цьому все.

Більшість історичних пам’яток у Одесі приведені до ладу, там маса незрівнянних величезних скульптур. Вони надсучасні, яскраві, цікаві, їх можна побачити всюди на вулиці. В Ужгороді є хіба що міні-скульптури, та й то порівняно з Одесою їх мізер.

Пам’ятники ж державним діячам у нас старі і непривабливі. Зате маємо нового монстра на набережній, зробленого за колосальні гроші, перемістити якого мерія відмовилася. Страх… та й ганьба перед гостями!

Єдине, що відштовхує у Одесі, це те – що там досі багато радянщини. Хоча місто й сучасне європейське, та можна побачити радянські пам’ятники, старотипні комуністичні написи… і це бридко. У цьому плані Закарпаття стоїть на багато голів вище. І це радує! Там же відчувається якась меланхолія за страшними роками совєцького минулого. Слава Богу, що у нашому краї хоч у цьому питанні ситуація краща.

Однак загалом Одеса себе позиціонує дійсно як привабливе туристичне місто, де можна не лише добре відпочити, але й загалом корисно провести час. Головне ж для людей  – емоції, а вони там на кожному кроці!

Далі буде…

Ми любимо свій край і хочемо, аби Закарпаття процвітало, аби люди були успішними, аби поверталися додому і заробляли гідно.

Але для цього нам треба вчитись в інших… і не просто вчитись, а робити все краще за них. Тільки так ми зможемо не лише привабити, але й утримати гостей, тобто вони повертатимуться сюди знову і знову.

zakarpatpost.net