Як закарпатка депутатам продає засоби для чоловічої потенції

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» поїхав у Трускавець, аби більше дізнатися про школу ЗЕдепутатів.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Щоб не нудьгувати на заняттях, дехто з учнів-депутатів прогулював уроки з економіки і втікав на місцевий дерев’яний ринок. Там зазвичай можна придбати цікаві сувеніри, наприклад, ті, які зроблені з ялівцю. А ще поруч примостилися і продавці сухих грибів, шоколаду, свіжих фруктів та усіляких лікувальних кремів. Закарпатських нардепів я не зустрів у цій курортній частині Трускавця, але декількох (не знаю їх прізвищ, вони майже всі маловідомі) таки вдалося побачити, коли вони прицінювалися до фруктів та сушених закарпатських грибів у продавчинь. Видавали їх зелені шнурки на шиї, а самі бейджі з прізвищами були сховані за сорочки або футболки.

Одного, на вигляд якому років 35-40 (розмовляв російською мовою), дуже зацікавила реклама чоловічого кореня – калгану. Цілющий закарпатський женьшень – корінь калгану – користується у відпочивальників особливою популярністю.

Калгановий корінь збирають восени, коли його листя починає жовтіти. У цей час він має найбільше корисних властивостей. Але найбільш популярним в народній медицині калган використовується як засіб для чоловічої потенції. Жінка, яка продавала корінці цієї рослини, сказала йому, що є ще одна назва цієї рослини, це перстач прямостоячий. Почувши це, нардеп трохи засмутився, а його колега (років до 30) розсміявся.

Прочитавши на листочку інструкцію щодо застосування та настоювання коріння, депутат, так і не наважившись його придбати, пішов далі, до продавчині з грибами. Поцікавився, чи гриби екологічні, на що дівчина не розгубилася і відповіла, що вони ж в Карпатах ростуть, а тут все екологічне. Далі запитав про ціну. За пакет сушених білих грибів, грамів так 200, продавець попросила 220 гривень, і сказала що 20 гривень знижку зробить, якщо той купить. Пробубнів, що дорогувато щось. Але, порадившись про щось зі своїм молодшим колегою, таки витяг з кишені гроші і купив пакет з грибами.

Повний матеріал читайте тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини».

У продажу від 9 серпня.

zakarpatpost.net