12-річний школяр шість років поспіль носить свого кращого друга-інваліда до школи

Сюй Бін’ян носить свого товариша Чжан Цзе до школи, незважаючи на погодні умови. І навіть на перервах – до іншого класу чи їдальні.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Хлопчики з міста Мейшан (Китай) подружилися і були нерозлучні з першого класу. Чжан Цзе з чотирирічного віку страждає міастенією – хворобою, через яку його м’язи швидко втомлюються, тому він не може зробити більше пари кроків.

Завдяки своєму вірному другу Чжан отримав можливість відвідувати школу разом з іншими шестикласниками в центральній початковій школі. Він каже, що навіки вдячний за допомогу Сюю.

«Сюй Бін’ян – мій найкращий друг. Кожного дня ми спілкуємося, вчимося і граємо» – каже хлопчина.

Незважаючи на фізичні зусилля, які доводиться докладати щодня, Сюй каже, що йому дуже приємно бути «ногами» свого друга.

Сюй каже: «Я думав, що коли я не допоможу йому, то ніхто не допоможе. Чжан важить всього 25 кг, тож мені не важко його носити.

Його мати зауважила, що була не в курсі, що робить її син для друга, а дізналася про це від його однокласників. Вчителі в школі кажуть, що цей скромний хлопчина є зразком для наслідування для усіх інших дітей у школі.

«Протягом багатьох років Сюй робить добру справу і ніколи не скаржився та не хизувався цим перед вчителями чи однокласниками», – заявив його вчитель.

zakarpatpost.net