Депутату Зеленського закарпатські грибочки здалися дорогуватими

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» поїхав у Трускавець, аби більше дізнатися про школу ЗЕдепутатів.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Трускавець  вважається одним з найпопулярніших бальнеологічних українських курортів. Тут дуже красива природа, є багато парків і скверів. Звідти відкривається чудовий вид на гори.

Тож деякі депутати вийшли погуляти, роздивитися краєвиди і купити дещо на місцевому ринку.

Гриби продавала дівчина на ім’я Наталка, їй, як мені пізніше вдалося дізнатися з розмови з нею, 19 років. Родом із Рахівщини. Село назвати не захотіла. Заміняє маму, яка поїхала за товаром додому, каже, що її мама працює на курорті вже дев’ять років. Знімає кімнату за тисячу гривень на місяць. В основному продає відпочивальникам сушені гриби, шипшину, сухофрукти, калган. В сезон – свіжі суницю, чорниці, малину та ожину. Перепродує і овечі шкарпетки, які скуповує дома у сусідок, котрі їх в’яжуть. За словами Наталії, грошей вистачає, не потрібно їхати і за кордон на заробітки. Єдине, жаліється, що охорона біля бювету з водою їх ганяє часто. Потрібно і з ними ділитися.

Один з депутатів  поцікавився, чи гриби екологічні, на що дівчина не розгубилася і відповіла, що вони ж в Карпатах ростуть, а тут все екологічне. Далі запитав про ціну. За пакет сушених білих грибів, грамів так 200, продавець попросила 220 гривень, і сказала що 20 гривень знижку зробить, якщо той купить. Пробубнів, що дорогувато щось. Але, порадившись про щось зі своїм молодшим колегою, таки витяг з кишені гроші і купив пакет з грибами.

Повний матеріал читайте тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини».

У продажу від 9 серпня.

zakarpatpost.net