АНОНС. Кошенята-тарзани оселилися в ужгородських джунглях

Високі зарості, густий непрохідний ліс, розлогі дерева і кущі, поміж якими не ступала людська нога… справжнісінькі джунглі розкинулись прямо біля транспортних воріт в Ужгород, усього за 28 метрів від автостанції, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Навіть не віриться, що зовсім поруч із таким людним місцем може бути такий шматочок дикої природи. Однак насправді це не прекрасні карпатські краєвиди, а просто одна із занедбаних ділянок у місті.

І в тому серці дикої природи живуть справжні дикі, скоріше навіть не дикі, а здичавілі від людської безтурботності тварини.

Часто біля автовокзалу мешканці довколишніх сіл викидають старих собак та цуценят, кішок, які їм набридли, та малесеньких кошенят. От і шукають собі бідолахи притулок, хоч якесь укриття від дощу, спеки та холоду. Дехто оселяється саме в ужгородських «джунглях».

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» днями натрапив там на кошенят-тарзанів. Вони народилися зовсім недавно, але вже бачать. Біля них була і мама-киця. Утім вона боїться людей. Скоріш за все, господарі її били, бо зазвичай коти йдуть лащитись і випрошують пригощання. А ця – утекла. І вслід за нею пустилося навтьоки одне з малят. Інше ж тихенько причаїлося між чагарниками і лише великими переляканими очима допитливо поглядало на незнайомця.

Кошенята не знають людської уваги, дикі настільки, що навіть їжу з людських рук не приймають.

Як же живеться цим нещасним?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 9 серпня.

zakarpatpost.net