Чому притихла Біла Діва в Ужгородському замку

Газета «Неділя Закарпатські новини» продовжує вражати читачів нечуваними досі подіями, про які довго говорять закарпатці.

  • Головні закарпатські новини — у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Усе, що потрібно знати! Люби, читай, передплачуй газету зараз!

Минулого року в Ужгороді з великим успіхом пройшов Перший Міжнародний театральний фестиваль «Монологи над Ужем».

Це стало сенсацією для всієї області і затьмарило всі події, що проходили раніше на Закарпатті.

Тоді на «Монологи над Ужем» з’їхалися театри з Грузії, Польщі, Словаччини, Румунії та театральні колективи України. За 4 дні фестивалю ужгородцям та гостям міста показали 6 вистав. Їх можна було побачити на різних локаціях, навіть в Ужгородському замку, і там була така театрально-романтична атмосфера, що навіть Біла Діва притихла, бо ще ніколи не бачила нічого подібного.

Іншими локаціями були ляльковий театр та Велика і Мала сцени обласного драмтеатру.

У цьому році подія стала найочікуванішою у році, і фестиваль розширив масштаби. На ньому зараз буде представлено театри з Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови, Польщі, України. До Ужгорода приїдуть відомі актори, режисери, драматурги та театральні критики. У фестиваля є вже і свої прихильники серед театралів зі Львова, Києва, Одеси, Ніжина, які побували на ньому минулого року, і приїдуть в цьому.

«Монологи над Ужем» проходитимуть 17-22 вересня. Засновником та співорганізатором фестивалю є Ужгородська міська рада.

Обов’язково приходьте!!!

Купуйте квитки у касах театрів.