Як приготувати живий лимонад, корисний для здоров’я діток

Лимонад можна приготувати в домашніх умовах без цукру і емульгаторів

  • Головні закарпатські новини — у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Усе, що потрібно знати! Люби, читай, передплачуй газету зараз!

Влітку, особливо у спеку, хочеться багато пити. А охолоджуючі напої в таку пору є просто незамінними.

Багато хто любить тамувати спрагу лимонадом. І це – дуже хороший вибір, однак він повинен бути з натуральних інгредієнтів.

Не хімічну суміш з магазинних полиць, де міститься велика кількість цукру та консервантів, а домашній лимонад можна приготувати вдома своїми руками. Робиться все швидко, просто і головне, виходить смачно.

Такий напій дуже корисний і сподобається всім.

Для цього очищаємо від шкірки один лимон і змішуємо його у блендері з літром води. Після цього суміш варто процідити. Відтак заливаємо її знову у блендер, додаємо ще півлітра води, меду за смаком, приблизно 2-3 столові ложки і знову змішуємо.

Далі переливаємо в посудину і додаємо 3 гілочки м’яти і 2 насінини бадьяну або кадамону.

Даємо в холодильнику відстоятися 8 годин.

Виходить не просто лимонад, а еліксир здоров’я. Спеції роблять напій ароматним і додають йому гарного присмаку, а лимон не лише втамує спрагу, але й додасть сил, оскільки бадьорить краще за кофеїн, покращить імунітет, бо містить багато вітаміну С. Крім того, лимон та мед вважаються найкращими природними антиоксидантами. Вони здатні поліпшувати стан шкірного покриву, допоможуть впоратися з пігментними плямами та зморшками. М’ята ж заспокоїть нервову систему, а бадьян зміцнить серце та покращить роботу шлунку.

Тому здивуйте рідних і приготуйте їм домашній лимонад. І ви, і ваші близькі, а особливо діти будуть і задоволеними, і здоровими.

zakarpatpost.net