Як проходять на Закарпатті весілля з іноземцями

Весільний бізнес на Закарпатті доволі розвинений, або це – край , де працюють за кордоном, а значить знають, що таке долари

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Весілля для закарпатців – особливе свято, на яке чекають усі – і батьки, і сусіди, і родичі, і друзі наречених. Хоч наші земляки все частіше розлучаються, все одно щоразу весілля роблять так, якби воно відбувалося всього раз у житті… тож відповідно грошей на нього не шкодують.

Тож які особливості весіль на Закарпатті, які традиції досі збереглися, які курйози стаються під час одруження, у скільки обходиться нашим землякам організація свята?

Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» ми говорили з весільними ведучими  Едуардом Коваленком і Володимиром Гончаренком.

Чи доводилося проводити весілля з нареченими-іноземцями? Чи мають такі шлюбні церемонії певні особливості, чим відрізняються від наших?

Едік:

Зазвичай ті весілля, які проводяться на Закарпатті за участі іноземців, робляться закарпатськими, традиційними. Іноземцям цікаво брати в таких дійствах участь, дізнаватися про щось нове. А загалом розважальну програму  готуємо з розрахунку, що в нас є багато іноземців. Звісно, мову під кожного ми не вивчимо, але таких весіль у нас було чимало і всі вони проходили на «ура».

Володя:

Проводили ми й весілля, де молодята були іноземцями, тобто наречений з Німеччини, а наречена – з Ужгорода. Цікаво спостерігати, як іноземці підлаштовуються до святкувань на Закарпатті, адже таких гучних весіль, у такому форматі, як кажуть у нас «мусай до рана», у них немає. Не мають вони і таких традиційних речей, як у нас. Наприклад, у випадку з німцем, із його  боку не було ніяких традиційних моментів і він був готовим виконувати все, що робиться у нас.

zakarpatpost.net