В Ужгороді висадили дерева, яким китайці дають особисті імена

Давні греки та перси вважали його найкрасивішим деревом Сходу і скрізь саджали, у Спарті називали деревом Олени Прекрасної й заквітчували лотосом, а у стародавньому Китаї його величали велетнем свободи і кожному з них навіть давали ім’я.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Площа Петефі в Ужгороді оновлюється, стає гарнішою, більш зеленою і сучасною.

Крім ліквідамбра там висадили два платани.

Ці дерева – дуже хороший вибір. Вони ростуть і в Одесі. Там центральні частини засаджено платанами. Це має дуже гарний вигляд. У нас на Слов’янській набережній також ростуть старі платани, а колись їх багато було у Підзамковому парку. Наразі залишилося одне старе 400-річне. Хоча в деяких джерелах вказано, що це платан Другетів і йому 500 років. у будь-якому разі він є найстарішим в Україні. Утім маємо ми ще й близько сотні молодших у різних частинах міста.

Однак їх потрібно більше, набагато більше, адже платани морозостійкі, влітку затінюють великі площі, добре розростаються і загалом мають гарний вигляд. Вони набагато практичніші за каштани і не так хворіють.

Як раніше писав  zakarpatpost.net, в Ужгороді ще варто висаджувати вічнозелені листяні дерева, які добре переносять наші зими і гарно виглядають у будь-яку пору року. У нас прижилося декілька видів лавру, який можна побачити навіть на вулицях, і взимку він продовжує зеленіти.

Завдяки схрещенню лавра з місцевими деревами селекціонери вивели дуже цікаві сорти, які цвітуть і плодонось. Передусім це лавровишня, лаврослива та лаврочерешня.

Варто працювати також над клумбами, які потребують більш серйозного догляду і допомоги ландшафтних дизайнерів. Хоч у цьому плані в місті можна помітити деякі покращення, але попрацювати ще також є над чим. Клумби повинні бути кращими, ніж у інших областях, адже ми позиціонуємо себе, як українська Швейцарія. Тож рай довкола треба створювати не лише на словах, але й на справах, аби Ужгород був найкращим серед туристичних українських міст.

zakarpatpost.net