Незабаром бабусі зможуть вимірювати тиск за допомогою селфі

Моніторинг артеріального тиску одного чудового дня може стати таким же простим, як Селфі на телефон, згідно із новим дослідженням, опублікованим у журналі Американської кардіологічної асоціації.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Черезшкірна оптична візуалізація вимірює кров’яний тиск, виявляючи зміни кровотоку у знятих смартфоном відео обличчя. Навколишній світ проникає через зовнішній шар шкіри, дозволяючи цифровим оптичним датчикам у смартфонах візуалізувати і витягувати схеми кровотоку, які через трансдермальні моделі оптичної візуалізації можуть використовуватись  для прогнозування кров’яного тиску, пише Укрінформ.

За даними Американської кардіологічної асоціації, пошук доступного і простого способу контролю артеріального тиску дуже важливий, враховуючи, що майже половина дорослих страждає від високого артеріального тиску, а багато хто навіть не знають, що у них є проблеми.

Високий кров’яний тиск є основною причиною серцево-судинних захворювань – основною причиною смерті та інвалідності. Щоб запобігти цьому, важливий стабільний контроль. Прилади для вимірювання артеріального тиску на основі манжети, незважаючи на високу точність, незручні. Користувачі, як правило, ігнорують рекомендації доктора і вимірюють тиск нерегулярно.

Учені виміряли кровотік 1328 дорослих, знявши двохвилинні відеоролики за допомогою iPhone, оснащеного програмним забезпеченням для трансдермальною оптичної візуалізації.

Дослідники використовували зібрані дані, щоб навчити технології точно визначати кров’яний тиск і пульс на підставі особових кровотоків. Вони виявили, що у середньому трансдермальна оптична візуалізація передбачає систолічний артеріальний тиск із точністю майже 95 відсотків і діастолічний артеріальний тиск із точністю майже 96.