Чому закарпатські жінки так фарбуються, що хреститися хочеться

Випадково на п’яному базарі поспілкувався з чоловіком, років на три-чотири старшим за мене. Почав розмову він. І почав із обурення. Чомусь він вирішив, що я його підтримаю. Бо сивий теж – певно, тому я викликав у нього довіру.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Обурив його колір волосся молодої дівчини, яка пройшла повз нас. А відтак почалося!

«Ходять тут усякі. Нафарбуються такими кольорами, що хреститися хочеться. Оце – «червоний диявол» на голові! Тьфу на неї! Але це ще не найстрашніше. Оце бачив я одну із татуюванням на всю шию і всю руку. Уявляєте? Вона вся синя, майже чорна! Таку вночі побачиш – інфаркт отримати можна. Та що там інфаркт – вмерти мож. А ще бачив із сережками у носі. Це взагалі! Для чого їй у носі? А ще ті сережки вставляють не тільки в ніс! Усюди! Навіть у пупки і у піськи!»

Не наважився я спитати чоловіка, а де ж він бачив ті сережки у піськах? Підглядав? Чи порнушку дивився? А варто було його запитати.

Але як би там не було, а тему для розмови той чоловік мені підкинув. І я йому вдячний, хоча він на мене, здається образився. Бо я дозволив собі сказати, що різнокольорове волосся – це ж красиво, святково якось.

Жінки фарбують волосся у яскраві кольори з різних причин. Одна з них – бажання бути красивою у власних очах. На таке здатні жінки сильні, незалежні, впевнені в собі. Навіть трошки самовпевнені. Їх не цікавить реакція оточуючих на колір власного волосся. Їх не цікавлять думки сторонніх взагалі. Бо у них є власна думка, власна самооцінка, власне бачення світу і себе в цьому світі.

Інша причина яскравих кольорів на головах жінок – привернути до себе увагу сильної половини людства. Таке роблять часто жінки слабкі, безвольні, безхарактерні, які нічим іншим привернути увагу чоловіка не можуть. Хоча і це правило має виключення. Але у більшості випадків – це так.

Я б ще порозмірковував про те, як має чоловік мудрий розрізнити: яка саме жінка перед ним. Чи така, яка очікує його реакції, його загравань, чи така, яка при першому слові може врізати по писку? І тут чоловікам важко. Але мова зараз не про них.

Василь КУЗАН

Повний текст читайте тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини».

zakarpatpost.net