Чому коли фаттюв бере у руки дині на керті, цьицьки му ся привижают

Недільний вечір. Баба традиційно за плитою готує вечерю, 24-річний син сидить за столом і голосно читає їй найцікавіше з газети «Неділя Закарпатські новини», дідо десь там в кімнаті дивиться телевізор, невістка – десь у подружки, а онучка бавиться в телефоні. Раз лише гуркіт у ворота. Відкриває баба. А на порозі – сусідська дівчина з хлопцем:

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

«Добрий вечір, тютко Анцьо! – каже вона. – Прийшлисьме вас на свадьбу кликати на другу суботу. Уддаюся!»

«Йой та пойте до хижі, – зраділа баба, в приємному передчутті, що хоч якась яскрава подія розбавить її сірі будні, бо в селі ніде піти, ніде на людей подивитися, себе показати. Хіба що до церкви. Але там усі дуже серйозні і крім бріхонь не можна нічого нового почути. А на священика давно вже ніко й увагу не звертає».

«Но та поздоровляю вас, – каже син і кличе до себе майбутнього жениха. – Я ти розкажу прикол, що у нас на свадьбі був. Короче, староста розметав на полови папірці і каже ми, што по них треба до молодиці дуйти. Стаю на один, кажу нєжноє слово, дале на другий і так – аж десять. Став я на перший і кажу: «Красавиця!» Тамада ня похвалив. Ставим на другий і кажу: «Умніца!». На третій: «Добра газдиня!». Стаю на четвертий, як ся поховзну та впаду на плитку і як крикну на всьий зал: «Бл…. Короче, ти ня поняв. Усі гості так ся сміяли, што за черева ся хапали. Но а ти добре подумав, точно ся хочеш женити?»

«Добре, – відповів гість. – Я кой беру у руки дині на керті, цьицьки ми ся привижают мойої любимої. Коли пончик із повидлом, її потя си уявляю. Так хочу дівку, што ходити ми тяжко!»

«Но-но. У многих так на перших порах. Лем міркуй, бо дале будут потята співати, а тобі ся буде казати, ож жона на тя кричит».

Повний текст читайте тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 16 серпня.

zakarpatpost.net