АНОНС. 17-річна мати народила здорову дитину у лісі та покинула її там

Оля кинула дитину просто в лісі. Ні, вона народила її зовсім здоровою. І народила на диво легко. Пологи й сталися в лісі. Ніхто ж не знав, що вона запланувала це все наперед. А вона й справді дуже добре обдумала все. Дізнавалася про все, що стосується пологів, і була готова до цього, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Обкладинка свіжого номера газети «ПОРАДИ»

Олі було тоді всього 17. Батько вдома забив би іі просто до смерті, коли б дізнався, що вона вагітна. Він був дуже суворим, але та суворість була часто зовсім безглуздою і страшною. Її з братом він міг побити за будь-яку дрібницю. А мама лиш мовчки терпіла його знущання – над собою і над дітьми. Боялася хоч якесь слово сказати проти нього. То що вже казати про таку важливу справу, як народження дитини.

Батько Олиної дитини зник одразу ж, коли дізнався про вагітність. Він боявся не лише стати справжнім батьком і взяти на себе цей тягар на все життя, а ще й того, що за розбещення неповнолітньої може потрапити під статтю.

Тому Оля й вирішила своє майбутнє – вона просто має позбутися дитини. Вона навмисно начебто поїхала за кордон – на заробітки. Поїхала вона туди й справді. Але попрацювала там лиш якісь три місяці.

А потім поїхала в іншу область і зняла там квартиру – в  маленькому містечку. Нікому вона там не була цікава – і це було добре. Менше пліток – то менше й горя.

Тож Оля вирішила народити в лісі. Далеко в ліс заходити вона боялася, а коли почалися перейми, не поспішала повертатися. Мала із собою простинку, теплий одяг. У них потім і загорнула немовля.

А потім поклала дитину під кущем ожини і пішла собі швидко геть. Дуже боялася одного – щоб лиш не озирнутися. А ще боялася, що дитина заплаче і цим покличе її до себе. Вона вирішила: якщо син заплаче, вона повернеться і забере його. Вона навіть дуже чекала на цей знак.

Але малюк тепер зовсім і не плакав за мамою. Хлопчик спав.

Оля чимдуж побігла з лісу – тільки б уже швидше бути далі від місця свого злочину. А що, коли її хтось побачить?

Вона бігла так, наче іі доганяли. Все тіло зараз дуже боліло. Боялася, що втратить свідомість. І трохи стишила біг.

Що ж відбувалося далі?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «ПОРАДИ».

Купуйте свіжий номер газети «ПОРАДИ» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 16 серпня.

zakarpatpost.net