Ось якими вічнозеленими деревами варто засаджувати Ужгород

Плоди звисають гронами і нагадують звичайні вишні, глянцеві листки, схожі на листя оливи. Гарне вічнозелене дерево росте на території Хрестовоздвиженського собору в Ужгороді, прямо біля зупинки.

Це – лавровишня. Плід її їстівний, але насіння отруйне, містить синільну кислоту.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Останнім часом ця рослина стає все більш популярною на Закарпатті. Вона дуже практична, бо гарна у всі пори року, а ще – витривала і призвичаєна до закарпатського клімату.

Такими насадженнями варто у нас засаджувати цілі алеї. Адже так місто буде вічнозеленим і привабливим для місцевих та туристів навіть взимку.

Більше того, ця рослина лікарська. Її вирощують і як декоративну, і для отримання смачних ягід, і для виготовлення цілющих ефірних масел.

Листя дерева використовують для лікування багатьох захворювань нервової системи, при збудженості, депресіях, дратівливості; як додатковий засіб при деяких формах туберкульозу; для лікування кашлю та хвороб дихальних шляхів; при хворобах серцево-судинної системи; в якості додаткового препарату при лікуванні раку; при лікуванні геморою, запалення очної оболонки.

Доросле дерево може дати до 4 відер плодів, молоде – відро. Їх можна їсти як у сирому вигляді, так із них багато хто робить варення, компоти, наливки.

zakarpatpost.net