Чому лише через соцмережі закарпатці не можуть ніщо продати

Видалення публікацій зі сторінки, заборона на поширення матеріалів, блокування акаунту на кілька днів, а то й назавжди. Багато хто з тих, хто активно користується соцмережами, зіштовхувався з подібним. Чи справді в Інтернеті панує свобода? Чи обмежуються права користувачів? Чи можна ділитися інформацією про все, крім того, що не заборонено законом? Саме це й з’ясовувала газета «Неділя Закарпатські новини».

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Дехто з підприємців  щиро сподівається, що, розмістивши публікацію про відкриття магазину, новий товар чи пошук працівників у себе на сторінці, до нього просто хлине ціла армія бажаючих купити товар чи влаштуватися на роботу. Насправді нічого подібного. Так не буде.

Аби прорекламуватися, потрібно заплатити. Але й це не гарантія, що результат буде очікуваним. Справа в тому, що соцмережа блокує навіть акаунти, спеціально створені під рекламу, власники яких постійно регулярно платять за просування сторінки в Інтернеті.

Чомусь блокування рекламних акаунтів, тимчасове призупинення їхньої роботи, і повне відключення (бани) відбуваються регулярно. Це стосується як англомовного, так і українського сегменту.

Щоб переконатися в цьому, достатньо зайти в розділ «Допомога» Інформаційного центру в одній із соцмереж.

Там можна побачити величезну кількість дописів із фразою «рекламний акаунт». І всі записи пов’язані не з питаннями про те, як використовувати цей акаунт, а зі скаргами на блокування і запити про те, як його розблокувати.

Цікаво, що представники компанії-монополіста, які встановили правила гри, зрозумілі хіба що їй самій – там користувачам ніколи не відповідають! Тому взагалі писати туди немає сенсу. На дорікання навіть тих, хто платить гроші, адміністрація не звертає ніякої уваги, проблеми рекламодавців просто ігноруються. Єдиний варіант про щось запитати – це заповнити та надіслати контактну форму і чекати на відповідь від служби підтримки.

Офіційно рекламні сторінки нібито блокують для того, щоб захистити інших користувачів від недобросовісної реклами і що вони, мовляв, знову ж таки порушують правила спільноти. Які – незрозуміло. Блокується акаунт автоматично і також без попередження. Все проходить дуже швидко. А от щоб його розблокували, потрібно багато часу і то результат не завжди є успішним.

 

zakarpatpost.net