Куди піти в Ужгороді на День Незалежності

Нагадуємо, що в п’ятницю, 23 серпня, в Ужгороді відбудуться урочистості з нагоди Дня Державного прапора України та 28-ї річниці Незалежності України.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Закарпатська ОДА з нагоди свята оприлюднила програму заходів

Із самого ранку біля флагштока на площі Народній почнуть нести почесну варту вояки Національної гвардії у парадному обмундируванні зі зброєю, вишикуються представники різних військових, правоохоронних відомств та рятувальники. Об 11.00 у присутності керівників області і міста, дипломатів, представників культури і науки, політичних партій та об’єднань громадян, релігійних організацій, мешканців і гостей нашого краю під мелодію Державного гімну у виконанні духового оркестру військові урочисто піднімуть Державний прапор України.

Відтак відбудеться покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, біля якого буде розгорнуто 100-метровий Державний прапор.

З площі Народної святкова хода, очолювана мажоретками – ансамблем барабанщиць Ужгородського коледжу культури і мистецтв, рушить на набережну Незалежності, де під звучання Державного гімну України покладуть квіти до пам’ятника президенту Карпатської України Августину Волошину.

Далі хода попрямує на площу Театральну, де пройде молодіжний флеш-моб із декламування інформації про Державний прапор України.

Продовжаться урочистості святковим концертом в обласній філармонії. Орієнтовний початок о 12:30.

Цього ж дня в атріумі облдержадміністрації відкриється тематична фотовиставка, а в фойє обласної філармонії – виставка архівних документів.

А в суботу, 24 серпня, Заслужений академічний Закарпатський народний хор вчергове запропонує всім охочим першими зустріти світанок Дня Незалежності. Цього разу святковою локацією стане площа ім. А.Бачинського (навпроти Ужгородського Хрестовоздвиженського греко-католицького кафедрального собору). В перших променях сонця провідний колектив краю виконає наш «духовний гімн» – «Молитву за Україну», а також Державний гімн України та низку вибраних композицій зі свого репертуару. Початок о 6.00.

О 9.30 розпочнеться загальнонаціональна хвилина мовчання. На знак того, що Україна та українці пам’ятають своїх героїв, в храмах пролунають сто ударів дзвона. Вони символізуватимуть сто ударів серця кожного з полеглих Героїв Небесної Сотні.

Починаючи з 10.00 у суботу, 24 серпня, упродовж дня з балкона облдержадміністрації щогодини звучатимуть урочисті фанфари.

Запрошуємо ужгородців та гостей міста долучитися до святкувань!

Звертаємо увагу водіїв, що в зв’язку з проведенням урочистостей, 23 серпня рух транспорту по вулиці Довженка і площі Народній в Ужгороді від адмінбудівлі облдержадміністрації у бік пам’ятника Тарасу Шевченку та напроти Будинку профспілок, на перехресті вулиць Довженка – Маяковського (біля ЗОШ № 3), Гошовського – Менделеєва буде обмежено з 07.00 до 12.00 год. Також буде заборонено паркування автотранспорту по периметру площі Народної та навпроти Медичного факультету. Об’їзд здійснюватиметься вулицями Митна, Собранецька, Гойди.

У суботу, 24 серпня, з 5.00 до 8.00 буде перекрито рух транспорту вулицею Капітульна та заборонено паркування на пл. А.Бачинського навпроти Ужгородського Хрестовоздвиженського греко-католицького кафедрального собору.

zakarpatpost.net