Поки ужгородська Борка заробляє гроші на їду, Тібіко відпочиває

Безпородні собаки можуть бути розумнішими за породистих, спеціально навчених виконувати команди, яких використовують на службі.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Надзвичайно допитливі, слухняні і мудрі тварини супроводжують своїх господарів усюди і їм байдуже, хто є їхнім двоногим другом, скільки в нього грошей. Вони настільки віддані, що за хазяїном готові йди і у вогонь, і у воду, і на роботу… якою б  вона не була.

Саме такий улюбленець, скоріш за все, підібраний на вулиці щодня спостерігає за роботою своєї господині у центральній частині Ужгорода.

Поки Борка підмітає, кудлатий Тібіко пильно за нею спостерігає. Вмів би допомогти, точно взяв би до лап віника.

Спочатку він бігав усюди за хазяйкою. Але потім зрозумів, що її можна просто почекати на зручному місці. Тож облюбував собі клаптик тротуару на Фединця. Там є невеличка будка, де роми-прибиральники зберігають знаряддя праці. От саме біля того металевого сараю щодня й можна зустріти вусатого Тібіка.

Вранці він іде з Боркою на роботу з Радванки, а потім із нею ж повертається додому. Вирушають вони вдосвіта. Бо жінці треба замести сміття на закріпленій за нею ділянці поки місто спить і немає людей. Тож поки вона працює, неподалік на неї чекає відданий друг.

Біловухий може й задрімати, бо сидіти без діла йому сумно.

Але коли Борка повертається, аби поставити на місце віник, Тібіко зустрічає її щасливим помахуванням хвоста та радісним скулінням.

Спеціального навчання у кінологічному центрі цей пес не проходив, але вражає своїм розумом і вірністю.

zakarpatpost.net