Ужгородська родина відпочивала у парку. Те, що заховалося в них під газетою, викликало бурхливу реакцію

Молода родина з Ужгорода на вихідні вирушила відпочивати у Боздоський парк. І там з ними трапилась цікава пригода, про яку сім’я вирішила поділитися з газетою «Неділя Закарпатські новини».

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

«Ми хотіли купити п’ятирічному сину велосипед. Нові коштують досить дорого, тож вирішили підшукати вживаний, адже дитина швидко росте і через два роки йому й так доведеться купувати інший. Чоловік взяв газету «Закарпатські оголошення», бо там завжди багато цікавих і вигідних пропозицій, можна купити хороші якісні речі в людей. Склали ми в сумку з собою трохи їжі, взяли банани, персики, кавун і подалися на природу. Там розстелили килимок і лягли. Василь перечитав оголошення, ми знайшли велосипед, зв’язалися з власником, домовились про купівлю на понеділок. Відтак задоволені і заспокоєні вирішили трохи полежати», – розповіла Руслана Тимчик.

Лежав із батьками і маленький Дмитрик. Раптом хлопчик почув шарудіння і помітив, що газета рухається. Хлопчик перелякався.

«Він нічого не сказав, тільки пальцем показав на траву. Газета переміщалася. Усе здавалося чудернацьким фокусом. Я зрозуміла, що там хтось є. Думала, то щур, який прийшов на запах їжі. Сама боялася поворухнутись. Чоловік же рішуче підняв газету і там… О, диво! Ми побачили маленького милого їжачка», – продовжила розповідь 25-річна жінка.

Як з’ясувалося згодом, тваринка прийшла до людей не просто так і не запах яблук привабив лісового мешканця. У нього під оком був кліщ і зняти його колючий «читач» не міг.

«Я зрозуміла, що тваринці потрібно допомогти. Раніше читала, що кліщі часто атакують їжаків і колючки в них саме для того, аби від них захищатися. Але цей присосався до його мордочки. Сама дико боюся різних комах, а кліщів – і поготів. Тож довго наважувалась на те, аби взяти їжачка в руки. Він, на мій подив, не втікав. Я зірвала листок подорожника, взяла його в руку і щоб не голими пальцями торкатися паразита, почала викручувати його. Було нелегко, але кліща я таки зняла. Син радів і казав, що я – герой», – зазначила Руслана.

Утім навіть після цього колючий клубочок не покотився геть. Він побіг на газету і почав щось розглядати.

«Діма пищав від радості і кричав, що їжак учиться читати. Справді складалося враження, що він вдивляється у написане на сторінці. Ми вирішили пригостити нашого маленького гостя фруктами прямо таки на «Закарпатських оголошеннях». І він почав гризти спочатку яблуко, потім банан. Їв він не багато, але скуштував усього. Синові ця зустріч принесла дуже багато яскравих емоцій. Не в телевізорі чи телефоні, не на малюнку у книжці з казками, а живого їжака він бачив уперше», захоплено переповідала ужгородка.

Дмитрик дуже просив батьків забрати тваринку додому, навіть придумав їй ім’я, пропонував назвати Смайликом. Але Василь категорично відмовився і пояснив, що уневолювати диких тварин не можна. Вони повинні жити на відкритому просторі, а не в міській квартирі.

Тож їжак уважно вивчав газету ще хвилин 15, а потім повільно почимчикував собі далі і зник за деревами.

zakarpatpost.net