Закарпатець біля школи посеред вулиці зарізав дружину, втік і почав різати собі вени

Причиною трагедії стали ревнощі

Жахливе вбивство трапилося ще 8 листопада 2017 року. Однак вирок у цій справі суд виніс лише цими днями. Слідство тривало майже два роки. Під час його проведення відкрилося багато дуже цікавих, але надзвичайно страшних деталей, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Спробі самогубства перешкодили поліцейські.

Усе почалося з простої сварки між подружжям. При цьому під час конфлікту мешканець села Росішка Рахівського району мав при собі кухонний ніж.

Ось як про подію повідомили після вбивства в поліції:

«На лінію «102» звернувся місцевий мешканець. Він повідомив про вбивство. На місце події виїхали група реагування патрульної поліції, оперативники та дільничні, які встановили, що трагедія трапилася при свідках. Місцева мешканка розповіла, що до їх односельчанки просто на вулиці підійшов чоловік, з яким та не проживала вже майже рік. 31-річний закарпатець посварився з 34-річною дружиною, після чого дістав ніж і вдарив її у шию. Жінка померла ще до приїзду медиків, а чоловік втік. Потерпіла була матір’ю двох малолітніх дітей».

Утім на цьому справа не закінчилась. Коли поліцейські прибули на місце трагедії, вбивці вже там давно і слід простив. Вони обшукали все село, але його ніде не було. Знайшли чоловіка аж за кілометр від місця вбивства, де він заховався у старому будинку. Зрозумівши, що накоїв, він вирішив покінчити з собою і взявся різати вени. Але спробі суїциду перешкодили правоохоронці. Його відвезли до лікарні, де під час лікування він перебував під охороною. Свої дії закарпатець пояснював тим, що приревнував жінку.

Син – не мій! Аліменти платити не буду!

На судовому засіданні Віктор (із етичних міркувань імена замінено) переконував, що напередодні трагедії йому погрожував коханець Оксани.

«Дружина не раз розказувала, як їй добре з Іваном, і казала, навіщо я їй взагалі потрібен. ЇЇ брат із коханцем приходили до мене додому, Іван намагався мене побити, – стверджував він. –  Одного разу я пішов у бар, де відпочивала Оксана. Вона була нетверезою і хвалилася, що живе з іншим хлопцем. 8 листопада я був у Великому Бичкові у магазині. Коли повернувся, прийшла сусідка і попросила допомогти повісити штори. Десь о 16 годині я пішов до неї, але не дійшов. З собою мав гроші, цигарки, та розкладний ніж, горілки не було. По дорозі зустрів дружину. Вона сама почала зі мною говорити, казала, що вийшла за мене лише через те, що їй хотілося заміж. На той час ми вже рік не проживали разом і від шлюбу в нас було двоє дітей.  Оксана розповідала, що вона живе з хлопцем і що одна дитина не моя. Після цього у мене випав ніж. Не може бути, щоб я наніс ним дружині десять ударів. Пам`ятаю тільки, як наніс один – в її живіт…  Після цього залишив її біля школи. Відтак туди почали сходитися люди. Я пішов геть. Подався до лісу. Там намагався тим же ножем порізати собі вени на руках. Не можу пригадати, скільки часу провів там. Відтак пішов до знайомої,  яку просив дізнатися, як Оксана. Вона сіла в автомобіль і поїхала на місце події, а я вирушив до іншого знайомого, де помив руки і чекав відповіді. Господар  приніс горілки, я  випив. Звідти мене поліція і забрала. З Оксаною разом ми прожили два з половиною роки. Те, що Богдан не мій син, дізнався нещодавно. На той час спільно з дружиною ми не проживали. Від мене разом із дітьми вона пішла до матері. Аліменти не платив, рішення про їхнє  стягнення в мене не було. Лист про те, що вона подала на аліменти, знайшов за тиждень до події  під будинком. Оксана завжди мене ображала, вживала алкоголь. Після наших сварок вона завжди втікала до матері».

Утім мати вбитої жінки розповіла дещо таке, від чого стає моторошно. Тож після її слів стає зрозумілим, чому Оксана не хотіла жити з таким чоловіком.

«Доньку чоловік постійно бив, на її тілі я не раз бачила синці. Вона була інвалідом з дитинства, ходила зі слуховим апаратом. Якось він так її побив, що вона не могла мені навіть зателефонувати. Я прийшла до неї і бачу: вона без апарату. Запитала, де він. Оксана пояснила, що Віктор зламав. Він два роки ніде не працював, казав, що донька йому зраджує і жив біля неї за її пенсію. Потім з великими потугами поїхав на заробітки. Сестри допомагали Оксані, але Віктор постійно їй забороняв приймати допомогу. Донька та діти не мали одягу, бо не було за що їх купити. Він забороняв про це навіть комусь говорити, погрожував, що коли вона розповість, він втопить сина. На мою думку, Віктор вбив Оксану, аби не платити  аліменти. Він приходив до нас, і я просила доньку, щоб поговорила з ним, але вона не хотіла. Бо боялася. Вони розучилися  у травні 2016 року. Віктор поїхав на заробітки, а Оксана попросила, щоб я її забрала. На той час вони вже були офіційно розлученими. Поки вони жили разом, Оксана ні з ким не зустрічалася і не мала нікого, крім чоловіка. Про побої ми нікому не заявляли. Бо думали, що Віктор схаменеться. Але цього не сталося!» – зазначила жінка.

Також вона подала проти колишнього зятя цивільний позов про стягнення на її користь 309 800 гривень матеріальної та моральної шкоди.

Повний текст читайте тільки в газеті «Неділя Закарпатські новини».

Марина АЛДОН, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net