Чи знали ви, що серед грибів є хижаки, які поїдають комах

Білі, великі, гарні, як намальовані… та ще й їх багато. Ужгород заполонили гриби. Вони всюди – у парках та на набережних, на газонах та під деревами.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

У цьому році грибів у місті багато. Тож тихе полювання може влаштувати кожен бажаючий. Оскільки не всі вони їстівні, то найкраще ними просто милуватись, або фотографувати їх, як це зробив журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» у Боздоському парку.

Цікаво, що гриби – не рослини, як було заведено вважати раніше оскільки в них немає хлорофілу, але водночас і не тварини оскільки в них немає шлунку.

Вчені припускають, що для збільшення бойової люті вікінги вживали галюциногенні гриби. Сьогодні ж свій харчовий раціон ними розбавляють олені, практично єдиний вид тварин, що полюбляє таку незвичну їжу.

А чи відомо вам, що дуже багато видів грибів — паразити. Вони можуть проростати навіть всередині живих істот. Людина також вразлива, і гриби є причиною багатьох неприємних хвороб. Проте серед грибів трапляються і справжні хижаки, які полюють на дрібних черв’яків чи личинки комах. Жертва прилипає до грибниці та повільно перетравлюється грибом.

Чим же корисні Ужгороду гриби, які навіть не можна з’їсти? Справа в тому, що вони утилізують рослини після їхньої загибелі. Буквально за кілька місяців вони можуть перетворити дерево в родючий грунт. Фактично якби не гриби, Земля на сьогодні була б похована в смітті і життя на планеті  давно б зникло.

zakarpatpost.net