В Ужгороді цвіте рослина, яку оживляла свою кров’ю дівчина-чародійка

Ця унікальна рослина цікава тим, що цвіте навесні, коли на гілках ще немає листя. Вона – наче дихання тепла, що зігріває землю своїми розкішними великими бутонами.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Однак в Ужгороді магнолії цвітуть уже не вперше двічі на рік.

Зараз зацвіли на вулиці Далекій в Ужгороді.

Забобонні закарпатці хрестяться і кажуть, що це погана прикмета, біологи заспокоюють, що коли холодна весна і дощове літо – це нормальне явище, а японці переконують, що це – до кохання.

Напевно, зараз у місті просто дуже багато закоханих. Чому? Якщо у Японії пара проходить позв магнолію, що цвіте, і бачить квіти, там вірять, що їхнє кохання триватиме вічно.

Оскільки Ужгород вважається українською сакуровою Японією. То варто розповісти старовину легенду про дівчину Кейко, які вміла робити з паперу квіти і оживляла їх своєю кров’ю. Безнадійно закохана японка робила це заради хлопця, який її не любив, а користувався її талантом. Одного разу він змусив її оживити дивовижні квіти для багатого замовника на ім’я Магнол. Після втрати останньої краплі крові, Кейко померла, але пам’ять про неї назавжди залишилася у квітах. Хоча Мангол, який отримав її роботи, назвав їх на честь себе, вдячні японці назвали рослину по-своєму – символом кохання і тепер на весілля наречені дарують своїм коханим нехай навіть штучну, але квітку магнолії, як еталон щирої і безкорисної чистої любові.

В Ужгороді хоч так ніхто й не робить, але все одно розквітлим бутонам цієї дивовижної рослини радіють і милуються їхньою красою.

zakarpatpost.net