Коли в Ужгороді заспіває жовтий ангел, ви заплачете

Сльози, відчай, радість, успіх, безодня, воскресіння через війну, оплески, самотність, любов…

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

17 вересня, до Дня Ужгорода, Ужгородська міська рада та газета «Неділя Закарпатські новини» запрошують усіх закарпатців та гостей міста на відкриття Другого міжнародного театрального фестивалю «Монологи над Ужем».

У цьому році буде ще цікавіше, ніж торік, – обіцяють організатори.

Відомі і аншлагові вистави Європи і української сцени проходитимуть протягом тижня, і на першу з поміж 12 вистав поціновувачів театру запрошують в обласний театр ляльок «Бавка» на музичну моновиставу-бенефіс «Жовтий ангел» Ірини Мегвінетухуцесі із Державного академічного драматичного театру ім. О.С. Грибоєдова (Тбілісі, Грузія).

Автор тексту, режисер і сценограф – Автанділ Варсімашвілі. Як зазначається в анонсі, у виставі немає прямих аналогій із долею відомого киянина Олександра Вертинського, однак автор точно передає внутрішній світ його творчості, життєвого болю і трагізму, його тонкої натури. Пісні Вертинського стали головною «дійовою особою» вистави про Долю і Любов, твору, який має багато міжнародних відзнак.

Нагадаємо, що Другий театральний фестиваль «Монологи над Ужем» збере аж 12 театрів із Молдови, Вірменії, Білорусі, Грузії, Польщі, а також Києва, Львова, Чернігова, Коломиї та Дрогобича. Зокрема, у неймовірній виставі «Моменти кохання» на сцені Закарпатського обласного драмтеатру зіграє міністр культури України, народний артист України Євген Нищук.

Отож, обов’язково приходьте! 17-22 вересня Ужгород стане головним театральним українсько-європейським майданчиком держави! Шквал приємних вражень і багато незабутніх емоцій вам гарантовано!

Квитки купуйте у касах ТЦ «Дастор»: (099) 319-26-20, Драмтеатру (050) 432-05-57, Лялькового театру (0312) 61-58-01.

zakarpatpost.net