Чоловік протягом 3 днів жив із 4-річним сином та мертвою дружиною в одному будинку

Хату і всі кімнати зачинив на ключ і нікого не впускав

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Трагедія сталася ще 12 січня у селі Великі Лучки на Мукачівщині, але вирок у справі суд виніс тільки днями.

Як з’ясували правоохоронці, між 38-річною загиблою та її 37-річним співмешканцем на ґрунті ревнощів виникла сварка, під час якої чоловік так побив жінку, що вона померла. Попередньо слідство назвало причиною смерті задушення, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

За словами сусідів, напередодні там було гучне застілля, а згодом вони запідозрили погане, коли впродовж 3 днів з будинку не виходили ні чоловік із жінкою, ні їхній 4-річний син. Впускати  когось до хати чоловік відмовився, поводився агресивно, проте люди виламали двері і знайшли тіло жінки. Воно було накрите полотном і зачинене у віддаленій кімнаті. Відтак викликали «швидку» та поліцію. Чоловіка забрали правоохоронці, а хлопчика відправили до притулку.

Як розповіла на суді сестра вбитої, із Марією (з етичних міркувань імена замінено) у неї були хороші стосунки, але два роки тому вони перестали спілкуватися. Причиною непорозумінь назвала продаж будинку.

«12 січня моєму чоловікові зателефонував сусід і повідомив, що у хаті Петра, співмешканця сестри, знайшли мертву людину – чоловіка. Він не сказав, що це Марія. Десь через два дні стало відомо, що померла моя  сестра. Що у них там сталося, мені невідомо. Ще до сварки з Марією, коли я до них заходила, між ними все було добре, жили вони нормально. Сестра ніколи не скаржилася на чоловіка, щоправда, одного разу я бачила у неї синець під оком. Тоді вона мене запевняла, що впала», – наголосила жінка.

Дала свідчення і тітка Петра.

«Вони жили окремо, на іншій вулиці. Коли я хотіла  зайти до них, вхід завжди був закритим. Петя часто їздив на заробітки в Москву. Востаннє передав Марії  перед святами 14 тисяч гривень, а потім ще 4 тисячі. Коли мені повідомили, що в Петра щось сталося, була неділя. Йшов сніг, тож я взяла парасолю і пішла до них додому. Біля воріт і будинку стояли працівники поліції, двері були зачиненими, правоохоронці лише ходили подвір’ям. Вони запитали, хто я така, і сказали, що треба відчинити двері. Потім прийшов сусід, я попросила його принести щось таке, чим би можна ті двері відчинити. Але він відповів, що нічого не принесе. Я умовляла його послухати мене, казала, що тут народилася і маю бачити, що ж там трапилось. Тим часом під`їхали ще три автомобілі поліції, тож Вася щось приніс і відкрили спочатку вхідні двері, потім другі. Треті відчинити не могли, бо Петя почав кричати. Ми стояли позаду у коридорі і зайшли в першу кімнату, що було в іншій – я не бачила.  Ми  з сусідами розійшлися по домівках. Наступного дня  ми з сусідами знову прийшли до будинку племінника, бо побачили поліцію і вже тоді зрозуміли, що вони відчинили і треті двері та винесли звідти тіло Марії, накрите простинею. Петро знаходився на подвір’ї, але нічого не робив», – зазначила жінка.

Розповів про трагедію і заступник сільського голови.

За його словами, він є сусідом Петра, тож знає, що стосунки в родині раніше були нормальними.

«Про смерть Марії  спочатку ніхто нічого не знав. 15 січня я, зайшовши у приміщення будинку, в дверях передньої кімнати зустрів свого Петю , запитав у нього, де його жінка. Він збрехав, що вона поїхала  до родичів у Ракошино. Як стало відомо згодом, вона там не була дуже давно, приблизно два місяці. Потім прийшов поліцейський і запитав, де Марія. Він зізнався, що вбив її. Коли відчинили задню кімнату, я побачив на підлозі тіло без ознак життя. Зверху його було прикрито матрацом», – заявив чоловік.

Судово-медична експертиза підтвердила, що смерть Марії настала внаслідок асфіксії, тобто задушення через перекриття доступу повітря до рота і носа у поєднанні зі стисненням  шиї. Крім того,  на тілі виявлено численні гематоми та синці, що свідчить про те, що чоловік нещасну не на жарт лупасив. Також стало відомо, що Марія отримала багато ударів у голову (експерти порахувати їх не змогли), більше 30 ударів у ділянку грудної клітки. І ще експертиза встановила, що на момент смерті жінка була п’яною.

П’яним у той день був і Петро. Свою провину він не заперечував, у всьому зізнався ще під час попереднього слідства та сказав, що вбив дружину через ревнощі. Однак у судовому засіданні давати показання відмовився.

Тож суд, що відбувся днями, визнав закарпатця винним в умисному вбивстві і засудив до восьми років позбавлення волі.

Марина АЛДОН, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net