Психолог порадив, як морально підготувати першокласника до школи

Для багатьох дітей перше вересня асоціюється зі стресом, а для першокласника це вдвічі бентежно, адже діти не завжди розуміють, що на них чекає.

  • Подавайте оголошення у газету «Закарпатські оголошення» 050 222-50-50

Як допомогти дитині підготуватися морально до першого класу, розповів психолог, науковий співробітник Інститут соціальної та політичної психології НАПН України Володимир Сазінов у коментарі кореспонденту УНН.

“Важливо, щоб батьки розширювали коло спілкування дитини, особливо з однолітками. Це буде певний тренінг для дитини перед першим класом. Якщо дитина сидить вдома та переважно спілкується лише з рідними, їй буде важко знаходити спільну мову з однолітками”, – сказав Сазінов.

За його словами, також важливо пояснити дитині, що світ великий, в ньому існують закони, правила, аби він його не боявся, а навпаки викликав зацікавленість, в тому числі й школа.

“Батькам варто дати зрозуміти дитині, що вона переходить на новий життєвий етап, тепер вона не просто дитина, а першокласник, який набуває певного статусу. Що це таке собі підвищення, як, наприклад, у тата або мами на роботі. Пояснити дитині, що це її перший крок до соціального визнання”, – порадив Сазінов.

zakarpatpost.net