У закарпатки набрякали ноги у спеку і ось що вона розповіла

До редакції газети «ПОРАДИ» звернулася постійна читачка, яка вже більше 10 років передплачує газету, і розповіла, що в неї протягом багатьох років під час літньої спеки набрякали ноги.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

«Причин цьому може бути декілька. У когось – варикозне розширення вен, у когось гормональні збої, у мене ж – хворі нирки, – розповіла вона. – Тому я довго шукала причину, як впоратись із цією незручністю, ходила до лікарів, приймала різні ліки, але нічого не допомагало».

Тоді жінка вирішила скористатись народними засобами і вони справді виявилися дієвими.

«Я дуже люблю кавун і раніше наїдалася його досхочу в будь-який час. Тепер я це роблю лише увечері, бо ноги можуть набрякати і від надмірної кількості вологи в організмі, – зізналася вона. – А ще – дуже корисно мочити ноги в холодній воді. Якщо немає вдень можливості піти до річки і кілька хвилин постояти у воді, це можна робити і в душі, і навіть під краном, якщо у вас нога туди вільно дотягається».

Також жінка наголошує, що не варто довго сидіти на одному місці. Кожні півгодини тепер вона робить розминку.

«Не потрібно сидіти зі схрещеними ногами, як це люблять робити жінки, бо при цьому відбуваються застійні процеси, – ділиться вона порадами. – Треба розганяти кров. А ще – у спеку я ніколи не одягаю взуття на високих підборах. Зараз є багато зручних кросівок і вони пасують навіть до плаття».

Але головне, за словами жінки, переглянути раціон, відмовитись від надмірного вживання, або взагалі від вживання солі і цукру, смаженого та перченого.

«Влітку є багато свіжої зелені, овочів та фруктів, їх обов’язково треба їсти якомога більше. Це – і вітаміни, і справжні цілителі, – переконує вона. – Також я перестала пити каву, вона дуже часто лише стимулює набряки не лише ніг, але й на обличчі. Шашлики – теж не на користь, якщо вже вони так смакують, то краще їсти їх у більш прохолодну погоду».

А ще жінка робить щовечора ванночки для ніг із ромашки, масажі та радить, якщо вже несила ходити, полежати трохи на спині із піднятими ногами.

«Я лягаю на підлогу або на диван і ставлю ноги на подушку, якщо ви можете постояти на голові хоч три хвилини – це ще краще», – наголошує вона.

Отже, беріть ноги в руки та будьте активними і ви назавжди забудете про різні сезонні незручності!

zakarpatpost.net