Закарпатський дієтолог розповіла, чим корисні суперфуди

Про це газеті «Неділя Закарпатські новини» розповіла дієтолог Альона НЕКРАХА.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Чим корисні суперфуди?

Це зараз дуже модно. І чіа, і ягоди годжи, і амарант, і кіноа, і мікрогрін, і спіруліна. Звичайно, їх варто додати до раціону, якщо ви стежите за своїм правильним харчуванням.

Вони дійсно популярні ї їх люблять. Суперфуди — щось середнє між їжею та харчовою добавкою (зазвичай рослинного походження),але не треба вважати ці продукти «чарівною пігулкою», яка дуже швидко дозволить позбутися всіх хвороб та зайвої ваги.

Кіноа – це безглютеновий продукт, збагачений клітковиною, амінокислотами, фосфором, кальцієм, вітамінами групи В,стимулює травлення, очищає кишечник і підвищує ефективність його роботи. Особисто я відварюю кіноа і їм із салатом. Це і смачно, і корисно, і не відчувається важкість у шлунку.

Насіння чіа часто використовують дівчата, які стежать за фігурою, додають їх у десерти, смузі. Це насіння також очищає організм, особливо від токсинів, нормалізує роботу кишечника, насичує організм корисними речовинами.

Мікрогрін – це взагалі – невичерпне джерело поживних речовин.  Якщо його разом з зеленню додати в салат – це буде і дуже смачно, і корисно. Тому в раціон ці продукти варто включити, тобто розширити його.

zakarpatpost.net