АНОНС. Після того як німий закарпатський хлопчик з’їв смажену змію, трапилось диво, про яке заговорило все село

Він вдячний тому жахіттю, яке змінило назавжди його життя

Обкладинка газети «ПОРАДИ»

Іноді через страх трапляються такі дива, що голова йде обертом! Ви колись ловили змій? Смажили їх на багатті у лісі? А їли зміїне м’ясо? Карпатські мольфари переконують, що воно творить дива! – пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Мій дід Василь, що проживав у гірському селі Буковець, часто розповідав нам, дітям, різні історії, від яких аж мурашки йшли по шкірі. Ми його дуже любили, бо говорити він умів так, що ми роти відкривали.

Так от. Якось коли ми вночі зібралися біля нього на лавиці, одна з дівчат почула шарудіння у кущах і сказала, що то, мабуть, гад. Дід порадив не боятися плазунів і розповів дивовижну історію, яка трапилася з ним у дитинстві. Ні я, ні всі з нашої компанії, не забудуть її ніколи.

Мова йшла про німого хлопця, над яким знущалися сільські хлопчаки. Не раз він плакав від знущань, не раз діти змушували його робити речі, які Андрію не подобались.

«Змій хлопці дуже боялися, – почав оповідку дід Василь. – Тому вбивали. Адже в страху очі великі. Деколи навіть безпечний вуж вважався людям великою ядовитою змією. У гадів часто летіло каміння, а якщо їм не вдавалося швиденько зникнути, вони гинули».

Дід говорив поважно і переконливо, а ми слухали, затамувавши подих.

«Так от, – продовжив він. – Андрій із народження не говорив. Діти з ним не бавились, тільки насміхалися. Якось старші хлопці зловили у лісі гада. А все відбувалося на пасовищі, де вони пасли худобу. Спочатку вони лякали Андрія тільки вбитим плазуном, а далі, щоб ще більше посміятися, вирішили його засмажити. Втекти хлопцеві не давали, за ним пильно дивилися, аби спостерігав за всім. І коли настромлений на гілку вуж був готовим, протягнули його нещасному і сказали: «Їж!»

Ми тремтіли від почутого і не могли навіть уявити, що буде далі.

Продовження цієї історії та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «ПОРАДИ».

Купуйте свіжий номер газети «ПОРАДИ» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 30 серпня.

zakarpatpost.net