Де в Ужгороді можна побачити левів, пітонів та велетенських черепах

Левів, змій, черепах та інших екзотичних тварин можна побачити неподалік Підзамкового парку в Ужгороді.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Вони дивляться на перехожих із-за металевої огорожі і навіть не підозрюють, що майже 500 років тому неподалік функціонував єдиний на Закарпатті зоопарк

Саме тут у на території Підзамкового парку колись був звіринець, заснований ще Другетами. Щоправда, жили там тварини не для того, щоб ними милувалися інші, а щоб родина магната мала де полювати.

Із опису істориків, це місце було дуже гарним. Від колишньої величі там досі залишилися лише деякі платани і липи, вік яких перевищує кілька сотень років. Правда, невідомо, були вони свідками тих часів чи їх висадили вже пізніше. А сама місцина, яка в XVI столітті називалася Монашим садом, а за часів Радянського Союзу – парком Горького, досі  вважається найдавнішою пам’яткою паркової культури Ужгорода.

А зараз імпровізований звіринець, що розмістився поруч із парком на одній із вулиць вміщує лише скульптури екзотичних тварин. Можна там побачити і голубів, і навіть янголів.

Бетонні скульптури на подвір’ї місцевого господаря дещо нагадують про старі часи. Однак тримати біля хати таких звірів набагато гуманніше, ніж поневолювати представників  дикого світу.

zakarpatpost.net