Диво! У закарпатця – 84 гнізда божих пташок

Закарпатський повелитель ластівок каже, що заподіяти зло божій пташці – великий гріх

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

84 гнізда звили ластівки під стріхою літньої кухні у дворі Михайла Буксаря. Чоловік проживає у селі Руські Комарівці неподалік Ужгорода. Оскільки місця не вистачає, птахи розмістили гнізда у три ряди. Закарпатець розповів, що перші ластівки до їхнього двору прилетіли  ще у 1985 році. З того часу прилітають щороку і щоразу кількість гнізд зростає.

«П’ять років тому їх було 60, а зараз аж 84!!! – радіє чоловік. – Цьогоріч це вже другий виводок. Деякі пташенята вилітають із гнізд, адже незабаром час відлітати в теплі країни».

Михайло розповідає про своїх пташок дуже натхненно, радіє їм, ніби домашнім улюбленцям. Стількох ластівок на Закарпатті немає майже в нікого, отже, він відчуває себе справжнім рекордсменом.

«До мене завжди ластівки прилатають на свято Благовіщення, – продовжує оповідку про улюбленців Михайло Буксар. – Відлітати ж починають після Першої Пречистої – 28 серпня. Останні птахи покидають гнізда на Другу Пречисту (21 вересня)».

Аби птахам було комфортно літати, він у тій частині двору, де вони живуть, навіть не висадив виноград. А коли падає гніздо, ставить його на місце, укріпивши вологою глиною.

«Вважалося, що хто уб’є ластівку, на того чекає нещастя і гинутиме худоба. Навіть якщо не вірити у прикмети, а просто включити людську совість, заподіяти зло божій пташці – великий гріх», – переконує чоловік.

Повний текст читайте тільки у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 30 серпня.

zakarpatpost.net