Відтепер закарпатці емоції та настрій інших зможуть визначати за допомогою спеціального додатку

Дослідники з UNSW у співпраці з фахівцями Університетського коледжу Лондона розробили новий додаток. Повідомляється, що програма здатна відстежувати емоції та настрій людини, пише Укрінформ.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Як стверджують розробники, створений ними додаток дозволить краще контролювати психічні розлади і керувати ними. Насамперед це стосується таких станів, як депресія і тривога.

Додаток називається Emotional Brain Study. Після його запуску користувачеві задаються базові питання про його поточний емоційний стан, а також про те, чим він зайнятий на даний момент, і наскільки він самотній. Після цього випробуваному пропонується зіграти у 5 різних ігор, під час яких вимірюються його здатності до виконання інтелектуальних завдань. Далі відбувається демонстрація зображень, спеціально розроблених для виявлення різних психоемоційних реакцій.

Другий етап роботи програми супроводжується такими ж завданнями, однак картинки у цьому випадку обираються нейтральні. У програмі також присутні додаткові опитувальники, що дозволяють визначити, чи пов’язаний поточний стан людини із тим, наскільки легко чи складно йому даються ігри.

Дослідники впевнені: якщо їм вдасться зібрати велику базу шаблонних даних, вони отримають потенційну можливість використовувати ці ж завдання для раннього виявлення ознак поганого настрою, депресій та інших розладів.

zakarpatpost.net