Погода у Закарпатті на сьогодні, 31 серпня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде + 18, удень – +32.

  •  Подавай оголошення у газету «Закарпатські оголошення»  050 222-50-50
Ясному ранку прийде на зміну похмурий день, але ввечері хмари повинні розсіятися. Без опадів.

У Хусті – +15 уночі і  29 удень. Протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Без опадів.

У Воловці – +12 уночі і  +25 удень. У Воловці очікується похмура погода, вранці можливе невелике прояснення, але безхмарним небо буде недовго. Удень, можливо, пройде дощ із грозою, але він закінчиться ще до приходу вечора.

У Сваляві – +14 уночі і  +27 удень. Вдень у Сваляві на якийсь час небо затягнеться хмарами, але вечір буде ясним, як і ранок. Удень піде дощ із грозою, проте ближче до вечора він повинен стихнути.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +16, денна – +28.

Вранці у Тячеві небо буде ясним, а вдень вкриється хмарами, які не зникатимуть до завершення дня. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме – +18, денна – +32.

У Перечині досвітні хмари вранці розсіються, а вдень знову зберуться, щоб ввечері звільнити небо від своєї пристуності вже повністю. Удень піде дощ із грозою, проте ближче до вечора він повинен стихнути.

У Великому Березному – вночі – +14, удень – +28.

Похмура погода буде триматися у Великому Березному весь день, вранці очікується недовге прояснення. До полудня опадів не очікується. У другій половині дня можливий дощ із грозою, який до вечора повинен закінчитися.
  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

У Берегові та Виноградові – вночі – +17, удень – +32.

Ясна погода порадує нас вдень, але ненадовго, весь інший час небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +11, вдень – +25. Ясному ранку у Міжгір’ї прийде на зміну похмурий день, але ввечері хмари повинні розсіятися. Удень, можливо, пройде дощ із грозою, але він закінчиться ще до приходу вечора.

У Рахові – уночі +11, вдень – +22. У Рахові сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Усю другу половину дня йтиме дощ із грозою.

 31 серпня відзначається день святих Флора і Лавра. З цього часу починаються осінні холодні ранки, які переходять у ранкові заморозки. Останній день літа не завжди балував наших пращурів теплом: часто у цей день осідали важкі тумани, йшов дощ, дули вітри холодні.

Народні прикмети на 31 серпня

  1. Не встигнеш посіяти жито до Фрола – буде поганий урожай у наступному році
  2. Не можна працювати на конях у цей день. Навпаки, коня, за прикметою, потрібно обов’язково добре нагодувати. Також заборонено 31 серпня запрягати вози й випалювати тавро на скотині. Коней належало обов’язково окропити святою водою, щоб вони не хворіли, були міцними і змогли пережити навіть сувору зиму.
  3. Кінь часто перебирає ногами і фиркає – чекай негоди
  4. Висмикували полин і дивилися, яким був його корінь. Якщо корені товсті, то, по цій прикметі, можна чекати хорошого врожаю на наступний рік.

zakarpatpost.net