Загальна вимога — тіньовитривалість, адже навіть на південному вікні рослини будуть освітлені набагато слабкіше, ніж в теплиці. Що стосується інших параметрів, то можна вибрати різні рішення.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Коли можна вирощувати огірки у квартирі: оптимальні терміни посіву

Природно, найзручніше сіяти і вирощувати огірки на підвіконні з настанням весни, інакше кажучи, коли світловий день почне рости. Однак, якщо ви зможете створити штучні умови (шляхом освічування), то домашні огірки можна буде вирощувати круглий рік, в тому числі і взимку, інформує Ukr.Media.

  • Як часто закарпатцям потрібно влітку поливати рослини. Думка спеціаліста
  • Підбираючи сорти і гібриди для вирощування у квартирі, потрібно врахувати не тільки їх тіньовитривалість. Є й інші важливі якості:
  • Поєднання високих нічних температур (батарея під підвіконням!) І низької освітленості (короткий день і похмура погода) може збільшити кількість чоловічих квіток на рослині і, отже, зменшити кількість потенційних зеленців. Тому вибирати потрібно найвитриваліші і невибагливі.
  • Варто уникати загущених посадок і затінення рослин один одним.
  • Для вирощування у квартирі, на підвіконні, слід брати тільки партенокарпічні сорти.
  • Ще дуже важливо, щоб сорт не був сильно рослим, а оптимально — слабо або середньорослим (з не дуже активно утворюючимися бічними пагонами). Якщо ви посадите сильно гіллястий сорт, то він просто заполонить весь простір на вашому вікні або балконі.

Найбільш придатними є гібриди «Маша F1», «Меренга», «Клавдія F1», «Кураж F1», «Мертус F1», «Конні F1», «Біанка» і «Маринда F1». Всі вони самозапильні.

Якщо для огірка створені всі умови, то воно може дати три — чотири десятки плодів. Дозрілі овочі необхідно збирати своєчасно. Не слід тримати рослину близько заледенелого вікна або біля гарячої батареї. Краще розташування — це вікна на південну і східну сторону. Освітлення необхідно з 6 до 12 годин. Тому для комфортного вирощування огірків взимку потрібно додаткове підсвічування.

Саджати насіння — це пів справи, тому треба запастися на зиму якісним насіннєвим матеріалом.

zakarpatpost.net