Чіабати, руліні, хачапурі, курячі нагетси, смажені ковбаски: як має фестивалити Закарпаття

Чіабати, руліні, хачапурі, картопля фрі, курячі нагетси, огірки малосольні, шашлик із овочами гриль, цукіні баклажани, гриби, ковбаси… І це далеко не повний перелік смаколиків, які можна скуштувати на фестивалі вуличної їжі… фуд-корт (ресторанний дворик) та вишукана гастрономія, майстер-класи від відомих шеф-кухарів… Хіба на такий фестиваль не приїдуть туристи? Адже там знайде для себе чим поласувати будь-який гурман.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Однак таке відбувається не у краї, куди потоками мають з’їжджатися туристи, а у Києві. І свідком цього став інформатор газети «Неділя Закарпатські новини».

На жаль, крім унікальної природи, термальних вод порадувати гостей у нас не дуже є чим. Хіба що замками. Але їх набудували ще задовго до наших днів.

Хоч закарпатські політики і чиновники всіляко піаряться довкола теми збільшення потоку туристів у нашу область, насправді до нас їде не так уже й багато гостей. Найбільше, звісно, приймає їх Ужгород і саме тут проходить найбільше ярмарків та фестивалів.

Утім усі вони ще далекі від ідеалу.

В основному у нас чекають киян та львів’ян, але чи приїдуть вони на гастрономічну подію так далеко, якщо вдома подібних і ще більш цікавих та багатих на страви фестів міряно-неміряно.

У Києві у павільйонах працюють симпатичні молоді люди, акуратно одягнені, дуже ввічливі. У нас же огрядні тітки можуть і нахамити, якщо клієнт занадто багато розпитує, або висловлює якесь невдоволення.

У столиці у одній палатці більший асортимент продукції, ніж у нас на всьому фестивалі!

А яка гарна викладка їжі на металеві підноси. Усі працюють у рукавичках. Смажені страви підсушуються на паперових серветках, аби не були надто жирними.

Велике розмаїття на столичних фестивалях і напоїв. Хоча Закарпаття – столиця виноробства. У нас є свої коньяки, своя горілка, навіть своє пиво, але чомусь далеко не всі виробники приходять представити продукцію. Скоріш за все, через слабу рекламну кампанію, про такі події вони просто не знають. А скільки ми маємо власне закарпатських страв, скільки запозичених із інших кухонь! Теоретично ми б могли створювати не всеукраїнські, а світові кулінарні фестивалі та гастрономічні шоу. Але такі події обов’язково має супроводжувати не просто музика з колонок, а піднесена атмосфера і видовища із виступами відомих колективів, атракціями, аніматорами, розвагами, аби людям було справді весело і цікаво.

Тож Закарпаттю працювати є над чим. Адже поки у нас не проходитимуть фестивалі на найвищому рівні сподіватись на нечуваний потік туристів у область марно.

zakarpatpost.net