Чому закарпатки терплять насильство в родинах

У сучасних закарпатських родинах маса проблем. Хоч про багато з них відкрито і не говориться, та сім’ї руйнуються, у них виникає насилля, непорозуміння з дітьми… хоча більшість видають із себе щасливих.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Одним словом, не все так гладко, як здається. Бачачи непорозуміння між найріднішими людьми, все більше молоді вирішують не одружуватись, аби вберегти себе від душевних переживань. Утім усі негаразди можна вирішити, головне – аби в обох було бажання самовдосконалюватись, а не перевиховувати партнера.

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Тож чому закарпаток лупцюють чоловіки, чому жінки пиляють своїх благовірних, чому свекрухи та тещі не дають молодим родинам спокійно жити, чому діти стають агресивними?

Про це та багато іншого у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з психологом із Ужгорода Яною РЕГОЮ.

Чому закарпатки терплять насильство в родинах

– Інша проблема. Серед судових справ більше половини – насилля в родинах, коли чоловік б’є дружину. Насправді таких випадків набагато більше. До судів такі справи потрапляють найчастіше тоді, коли жінка опиняється в лікарні. Але тут… важлива деталь… на суді такі дружини просять помилувати своїх катів. Чому вони не розлучаються? Як пояснити їхню поведінку? Загалом що робити жінці, якщо чоловік її гамселить?

– На жаль, на Закарпатті, а можливо і не тільки, це явище дуже розповсюджене. Тож чому жінка так поводиться? По-перше, зазвичай жінки жертовного  типу (вихідці із родин, у яких вони з дитинства бачили насилля, коли батько бив маму або знущався над дочкою), переживши якийсь досвід, притягують у своє життя чоловіків психопатів, насильників. Така жінка інакше жити не вміє. У неї в голові закарбувався тільки такий досвід. Як бути з іншим чоловіком – вона не знає. По-друге, чоловіки, які знущаються з жінок, мають на них психологічний вплив, принижують їх, понижують їхню самооцінку, навіюють думки про те, що дружина без нього ніхто і ніщо, що залишиться без нічого, придумають абищо. Тобто діють тиском. Тоді жінка думає, що, справді, без чоловіка вона нічого не варта, він який би не був, але чоловік,  нібито він для неї є захистом. Чоловік для неї є ніби зоною комфорту, хоча який там насправді комфорт. Але з ним вона вміє жити, має досвід і думає, що коли вийде зі стосунків, то там невідомо що буде взагалі. Тому жінки краще залишаються з тим, що є, таким чином відстоюючи на судах безкарність своїх чоловіків. Зазвичай психопати на публіку дуже добрі, чемні, ввічливі, можуть захвалювати дружину, захоплюватися нею, тож ніхто навіть не підозрює, якими вони можуть бути вдома тиранами. Такі стосунки не є здоровими, і це є серйозною проблемою.

Зберігати чи ні стосунки з алкоголіком?

Як пережити зраду партнера?

До чого призводять патологічні ревнощі?

Як полюбити себе?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 30 серпня.

zakarpatpost.net