Брат, поваливши сестру на землю, ногою став їй на груди та почав товкти

Між родичами давно були неприязні стосунки

Сімейні сварки часом закінчуються досить непередбачувано. Іноді між найріднішими людьми доходить до рукоприкладства, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Саме так трапилося у селі  Запереділля, що на Міжгірщині. Літній чоловік накинувся на рідну сестру з кулаками через опалубку.

Подія трапилась у квітні.

Родичі перебували між собою в неприязних стосунках через земельні питання. Тож того разу Іван (імена з етичних міркувань замінено) почав ногою здавлювати груди Марії, яка в той час лежала на землі на спині. Після того, як зазначено в Єдиному державному реєстрі судових рішень, кулаком правої руки наніс їй декілька ударів в ділянку голови, а далі почав бити її ногами по різних частинах тіла. Коли вона встала, ще кілька разів вдарив її ззаду в голову.

Ось що він розповів на суді:

«Вранці того дня біля будинку я облаштовував опалубку для бетонування підпірної стіни вздовж дороги. Марія, з якою я перебуваю в неприязних стосунках,  ініціювала сварку, розкидала дошки з опалубки. Це стало причиною конфлікту. Під час сварки я руками відштовхнув її, вона впала на дорогу. Після цього прийшла невістка, яка закричала, щоб ми припинили сваритись».

Іван  стверджував, що не бив сестру, але вона переконувала у зворотному.

«Із братом у нас давно напружені стосунки, – наголосила жінка. – У  той день вранці я  помітила, що він споруджує опорну стіну вздовж дороги, що веде до мого будинку, не погодивши це зі мною, адже я мешкаю по сусідству. На мої зауваження припинити роботу Іван не зреагував, тому я сама розібрала дошки на спорудженій опалубці. Він обурився, почав кричати і підбіг до мене з наміром побити, вдарив по голові ззаду, від чого я впала на дорогу. Відтак ногою став мені  на груди, тиснув, вдарив по тілу кілька разів ногами і руками. На крики вибігли сусіди та родичі. Вони кричали на Івана і просили припинити побої. Тільки після цього він мене залишив.  Про подію того ж дня я повідомила  поліцію, пішла на огляд до судмедексперта».

Слова  Марії підтвердила сусідка. Однак Іван переконував, що вони змовились.

Отже, суд визнав закарпатського пенсіонера винним у побитті сестри і присудив йому 850 гривень штрафу.

Іван ДУХНОВИЧ, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net