Як виглядав кримінальний Ужгород 100 років тому

Де сторіччя тому в Ужгороді найчастіше ловили злочинців? Про це газеті «Неділя Закарпатські новини» розповіла ужгородська дослідниця минувшини Тетяна ЛІТЕРАТІ.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

– Ринків в Ужгороді було багато. Як я розумію, на Корятовича був найстаріший. Сюди приходили люди, виносили столики. Навіть важко зараз уявити, як тут кипіла торгівля. Але фотографії це яскраво показують. Ринок ще був на Ринковій площі, яка колись так і називалася.

Тепер це площа Петефі. Трошки торгували навіть на початку Мукачівської. Тварин деякий час продавали на Київській набережній, на Толстого, де тепер проводять ярмарки. Це ж не просто так насправді. Це місце – історичне.

Коли на Петефі у 1928 році заклали сквер, усю торгівлю перенесли на Толстого – аж до нинішньої площі Хмельницького (до 16-поверхівки).

Як виглядали ринки?

З того, що описують, мені здається, що це були такі місця, де перемішалося все. Там продавали тварин, і вони під себе в туалет ходили, тож був характерний запах. У цих місцях часто ловили грабіжників, постійно когось обкрадали, весь час когось затримували, через те що продавці завищували ціни.

Це я знаходжу в кримінальний хроніці, коли читаю старі газети.

Загалом тогочасне життя мало бути цікавим. Розваг тоді у місті не було, отже, ринок був таким місцем, куди люди приходили навіть для того, аби просто  поспілкувалися.

zakarpatpost.net