Де краще пити каву: на Закарпатті чи в Європі?

16 прикладів того, що в Україні краще, дешевше і зручніше, ніж навіть у розвинених країнах світу.

  • Більше актуальних новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Українці не дуже задоволені своєю країною, і кожен третій, за даними червневого опитування соцгрупи Рейтинг, замислювався про еміграцію. Вони віддають данину безумовним позитивам розвинених країн Заходу: тамтешній культурі, демократії та відчуттю захищеності, пише Новое время.

Водночас співвітчизники навіть не замислюються про те, що Україна — далеко не найгірша держава для життя і їхнє негативне сприйняття країни найчастіше ірраціональне. Адже багато з того, що українцеві легкодоступне на батьківщині, для середньостатистичного жителя економічно успішного і багатого Старого Світу дороге, а то і поготів недосяжне.

НВ опитав іноземців та співвітчизників, які часто бувають за кордоном, щоб дізнатися про ті речі, в яких Україна дасть фору Європі та США.

Дешева і смачна кава

У країна, а не Бразилія — ось справжня країна кави. У цьому певен Ігор Гут, співзасновник шведсько-українського проекту з розвитку бізнесу DYB (Develop Your Business). Він часто відвідує Європу, і такого вибору і якості вуличної кави, як в Україні, у Старому Світі не зустрічав. Хіба що в Італії.

«В Європі все розділено на рівні: в дорогих готелях або барах хороші кавомашини, але стандартні бренди кави. На вулиці — попса, часто фільтр-кава», — каже бізнесмен.

Ресторанна експертка Ольга Насонова продовжує його думку: Україна за доступністю та якістю кави в кафешках і різних вуличних закладах випереджає всі країни Східної і багато держав Центральної Європи. Хоча з Італією чи Францією в цьому аспекті потягатися поки не може.

Але за кількістю точок, що пропонують каву, Україна точно № 1 на континенті: у країні дозволено малі архітектурні форми, тому підбадьорливий ароматний напій тут часом продають буквально з коліс. У тій же Франції подібного не зустрінеш.

Далі буде…

zakarpatpost.net