Закарпатець на очах у доньки так відлупцював дружину, що вона померла

Бив спочатку руками по голові, потім стягнув із ліжка і почав гамселити ногами

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Страшна подія трапилась у березні на Великоберезнянщині. Під час сварки з дружиною чоловік почав її лупцювати. Наніс близько 10 ударів по різних частинах тіла та голові. Відтак взутими ногами ще 10 разів вдарив її по тулубу, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

За висновками судово-медичної експертизи, у нещасної були поламано ребра, забої легень та крововилив у серцеву сумку. Такі тілесні ушкодження відносяться до небезпечних для життя.

На суді чоловік у вчиненому зізнався і пояснив, що розлютило його те, що коли він прийшов з роботи, п’яна дружина спала.

«Я повернувся додому десь о 18 годині. Вона п’яна спала. Тоді я, запитавши, чому знову напилася, почав бити її руками по голові. Жінка просила не робити цього, оскільки білила стіни та впала зі столу, а я стягнув її з ліжка та ще декілька разів ударив ногами. Відтак я наказав їй іти спати, мовляв, завтра розберемося, звідки в неї горілка.  Сам я пішов спати в іншу кімнату. Зранку, коли встав, дружина ще відправила доньку в магазин за мінеральною водою та пральним порошком, а згодом померла. Тоді я викликав поліцію».

Чоловік просив суворо не карати його, у всьому каявся та запевняв, що просить вибачення у дітей, хоче виховати і дати освіту доньці.

Син під час судового розгляду справи наголосив, що про смерть матері дізнався від тітки, яка йому зателефонувала і сповістила про це.

«Я приїхав додому. Там були працівники поліції. Тіло матері забрали до моргу. Мені відомо, що батько її побив, однак претензій до нього ніяких не маю, оскільки мати померла від цирозу печінки».

Цікаво, чому хлопець стверджував, що жінка померла не від побоїв, хоча в той же час визнавав, що батько її відлупцював.

Він просив суворо не карати батька, мовляв, у нього на утриманні залишилася його неповнолітня сестра. Але чому не запропонував сам займатися вихованням дівчини, невже йому не страшно залишити її з батьком, який настільки амбітний, що не контролює емоції.

На жаль, дівчинка після пережитого матиме психологічну травму на все життя. І головне – як їй буде усвідомлювати, що матері не стало через рідного батька. Невідомо, як складеться її доля взагалі.

А суд визнав чоловіка винним в убивстві дружини і засудив до п’яти років позбавлення волі. Але від відбування покарання  звільнив, замінивши його трирічним випробувальним терміном.

Оксана ПРИЙМАК, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net