Розкрито ще один секрет довголіття! Ви будете вражені!

Наука багато знає про фактори ризику захворювання і ранньої смерті, проте набагато менше відомо про позитивні психосоціальні фактори, які здатні сприяти здоровому старінню.

  • Більше актуальних новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

За даними дослідження, проведеного у США, оптимісти з більшою ймовірністю живуть довше, ніж ті, хто відрізняється песимістичним поглядом на життя. Такі люди можуть прекрасно дожити до 85 і більше років, пише Укрінформ.

Теорія полягає у тому, що оптимістам легше контролювати емоції і, таким чином, захищатися від впливу стресу.

При цьому дослідники говорять, що песимісти можуть отримати вигоду з мрій про майбутнє, в якому все складається добре.

У дослідженні були задіяні дві групи людей – 70 тисяч жінок і 1500 чоловіків. У них оцінили рівні оптимізму, загальний стан здоров’я, наявність спортивного навантаження і дані про харчування, куріння та алкоголь.

У підсумку з’ясували, що найбільш оптимістично налаштовані чоловіки і жінки збільшили тривалість свого життя на 11-15 відсотків.

Науковці вважають, що інтенсивна когнітивно-поведінкова терапія може підвищити рівень оптимізму у песимістів.

Початкові дані інших досліджень показують, що оптимістичні люди, як правило, мають мету і впевненість в її досягненні, більш ефективні у вирішенні проблем, і можуть краще регулювати свої емоції у стресових ситуаціях.

Стрес впливає на імунну систему, тому існує ймовірність, що оптимісти краще справляються з інфекціями.

Ряд досліджень також пов’язують стрес із більш короткими теломерами – компонентом хромосом, який пов’язаний зі старінням клітин і ризиком серцево-судинних захворювань, діабету і раку.

zakarpatpost.net