Кулько дівки тратят гроши, оби губи си надути, кліпки наростити, ногті накрасити, цицьки увеличити

Готує баба Анця вечерю, а син читає газету «Закарпатські оголошення» і голосно декламує їй все, що продається. Раз лише його увагу привернуло одне з оголошень: «Куплю волосся. Дорого!»

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

«Ха! – почав сміятись він. – Може й мені своє продати!»

Але дід почав із неї кепкувати.

«А тобі ся што не любит? У мойої мамки цьицьки файні були. Мож було й поссати. Она якраз брата годовала. Молока мала доста! А в тебе, як бідони величезні. Путашся в них, кой ся схиляш!

«Та што ти ся розумієш! Вот позерай, кулько тепер молоді дівки тратят гроши, оби губи си надути,  кліпки наростити, ногті накрасити, цицьки увеличити… А я! Я вся натуральна! Лем ти ото не ціниш», – розпихувалася стара.

«Но не повезло їм значит. А я ся нараз файний родив і нич не увеличовавим си! І не уменшував. Волося ми на голові самоє, правда удпало. Но ото уд розума!»

«Уд розума могла ти голова нараз удпасти, бо такайсь розумний, што мозок ся пуд кустку не вміщат! Та в тебе вобще самоє довгоє волося на бровах! Даже здати нич не годенись кроме аналізу… і ото аж іще добрі!»

«Но завто ти в мене волосата, як мойма. А по поводу твойої натуральності вспомнивим си розговор твойих трьох цімборашок. Сидят учора на лавици і казкуют.  Пірошка каже: «Вот. Мені вже 60, а зуби в ня ще всі свої. Тьфу-тьфу, оби не вректи їх». Маріка доповнює ї: «Мені вже 65, а волося в ня як у дівки! Ще й одного сірого волоска не маю. Тьфу-тьфу, аби не вректи». А Юлка ся лем засміяла, перехрестила і добавила: «Вот ви ся хвалити любите! У мене і зубу ниє, і волося в ня давно сідоє, і май старам уд вас, 70 ми вже. Айбо я ще дівка! Тьфу-тьфу, оби не вректи!» Я ся так сміяв, што попердівимся, бо черево ня боліти начало. Так вот. Тобі ще май много году. Половина в тя зубу вставних, волося в тя посіділо у всіх містах і не дівкась із 16 году. Так што не знаю, про яку натуральность ти говориш. Хіба што натурально побриєш си лаби, і продаш волося. Аж уд тя приймут, пудеци ми купи. Не одкажуся!»

«Йой мачка би тя копнула з дідом. Та в тебе вже облисіло всьо, даже ізвіліни на мозкови ся урунали»

Повний текст читайте тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини».

zakarpatpost.net